dinsdag 2 december 2008

Omslagpunt aan het feest: Dré wint in het hol van de leeuw - Paul Van Riel wint de achtkamp van Brasschaat!


zondag 30 november '08 werd een hoogdag voor ons cluppie! Dré won na een bloedstollende finale de duatlon van Go Like Hell! Hij klopte hierbij twee leden van deze club, en dat in hun eigen wedstrijd. Dat Dré goed zat, daar twijfelde ik niet aan, in stilte had hij zich voorbereid en zijn goeie forme toonde hij al in de Hetric Challenge door er 5e te worden. Tijdens de opwarming hadden we het er nog over: dit moest en zou zijn moment worden! Een aantal kleppers waren afwezig (Kris Driessens en Paul Van Riel reden hun laatste proef van de achtkamp in Brasschaat, nl. de veldrit; Geert Wouters was er niet). Toch was er met Bart Meeusen en Wim Van Looveren nog voldoende concurrentie hoor! En dat Dré al iets tactischer tewerk kan gaan heeft hij gisteren ook bewezen door niet te voortvarend van start te gaan bij de eerste loop. Er vertrokken enkele jonge kerels waarvan Dré wist dat hij deze tijdens het fietsen wel zou oppeuzelen, en zo geschiedde ook. Het fietsen legde hij vnl. af in het gezelschap van Bart en Wim, waarbij volgens Dré goed werd samengewerkt. Het verschil zou dus gemaakt worden tijdens de tweede loop en Dré is de laatste jaren altijd goed in de afsluitende proef: demareren in de wisselzone en de tegenstand meteen onder druk zetten. Wim maakte nog een taktische fout door van schoenen te wisselen, terwijl dit niet echt nodig was! Bart kwam nog terug maar moest daarbij diep in zijn krachtenarsenaal tasten. Dré trok alle registers open tot Bart finaal plooide en op zes seconden strandde, een ge-wel-dig moment voor Dré die op zijn knieën ging na de finish!
Uiteraard was er niet alleen Dré, we waren behoorlijk vertegenwoordigd met zeven deelnemers bij de solo's: Ikzelf was tevreden met mijn veertiende plaats en voelde me beter dan in Grobbendonk. Bewust rustig gestart en de Vwooze (in Go Like Hell tenue!) pas na een minuut of vier ingehaald. Hij en Luc hebben lang samengefietst waarbij Luc uiteindelijk de Vwooze achterliet. Bij het lopen kon Luc zijn voorsprong netjes vasthouden, maar dat hij in conditie is , dat wisten we al. Hoe Guy VDB zijn wedstrijd heeft ervaren heb ik niet meer kunnen vragen want hij moest snel na afloop nog ergens naartoe. Met zijn 28e plaats zat hij toch mooi middenin! Dat de Paul van zijn wedstrijd heeft genoten, zie je aan de foto's. Hij trok op het einde zelfs nog een sprintje! Hij draaide tijdens 'den après' zijn hand ook niet om voor een paar Duveltjes: hij had deze dan ook dik verdiend. En ondertussen ploeterde Jan Q. rustig voort, hij eindigde op een 46e plaats.
Ondertussen stond Paul Van Riel ons constant aan te moedigen, hij had tijdens de veldrit van de achtkamp in Brasschaat zijn leidersplaats veilig gesteld om dan eindwinnaar te worden in de categorie 40+. We zijn van Paul al heelwat gewoon, maar hij verdiend hiermee ook een dikke pluim! Elk jaar weer staat hij er, je moet het toch ook maar blijven opbrengen! Mooi! En voor Liesbeth (vrouw van Paul: bedankt voor de prachtige actiefoto's).
Het werd een dag om in dikke letters bij te schrijven in het 'omslagpuntboek'! Mooi, mooi, mooi!!!!!!!

5 opmerkingen:

 1. da zen nog eens aktiefotos
  iedereen onder slijksmurrie en lelijk kijken om dat zo zwaar waz behalve de pol
  grt voeze

  BeantwoordenVerwijderen
 2. bedankt voorzitter voor het mooie verslag ik kon mij weer goed inleven, want het was een dag om in te kaderen. Ik had er wel eens van gedroomd om de winterduatlon van wuustwezel te winnen, maar had die al ver weggeborgen . Tot ik zondag de deelnmers zag, waar zaten al die toppers!!!! ik begon zowaar in mijn kansen te geloven . Het had s'morgens nog goed geregend en het lag erg vettig bij dat was idiaal voor mij. De start was vrij rustig, ik kon mij goed in de top 5 houden, er liepen wel een paar jonge gasten wat weg,maar daar had geen schrik van. Bij de 1st. snelle wissel zat ik zelfs op kop met het fietsen dat had ik nooit meegemaakt wist zelf niet wat ik moest doen doorrijden of wachten, toch maar vlug besloten om te wachten(ik heb niet de macht om elke keer die 800m. wind op kop te doen). Na 1 ronde zaten we met drie op kop en was er achter ons niets meer te zien . We hebben goed samengewerkt omdat dat we mekaren waard waren en het alléén toch nie zou lukken . Alles zou beslist worden in de 2de loop . Ik gokte dat ze alle 2 zouden wisselen van schoenen en ze gelijk onder druk kon zetten, maar dat was buiten den Bart gerekend want die liep met zijn fietsschoenen en zat al vlug in mijne nek te blazen.Na het keerpunt begon hij met zijn lange benen te versnellen en ben ik zeer diep moeten gaan, maar ik dacht zo een kans krijg ik nooit meer ik moet dit afmaken. De spurt heb ik van ver ingezet want op 48 jarige leeftijd hebt ge geen snelheid meer . Tot verbazing kwam hij er niet meer over, en kwam mijn droom uit. Maakte er zelf en knieval voor zo kapot zat ik . Iedereen bedankt voor de aanmoedigen en tot de volgende .
  vgr. Watje Dré

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Knappe prestatie Dré! Moet zalig zijn om zo toch eens te kunnen winnen op de winterduatlon!

  BeantwoordenVerwijderen