dinsdag 6 januari 2009

mtb de mosten 04-01-2009

Van onze verslaggever ter plaatse Bart

Zondagmorgen even de neus buiten gestoken om te voelen “ hoe koud is het “?
De neus zei koud, maar iets minder koud dan de laatste dagen, dus de verplaatsing naar Meer was een feit.
Daar aangekomen bleek ik niet de enige omslagpunter, stanny en na enige verkenning kwam ik tim ook tegen. Snel alles in orde brengen voor de opwarming, wat bij dit koud weer toch niet evident is. Met stanny het parcours verkend, geen overbodige luxe.
Om 10 uur aan de start een 25 tal senioren en 15 vetjanen. De jonge koeters mogen 2 minuten eerder starten, kwestie om elkaar niet te veel voor de voeten te lopen. Het fluitsignaal en iedereen uit de startblokken alsof het 1 km tijdrijden is. Ik laat maar begaan en vertrek als voorlaatste; fel aangemoedigd door één van mijn trouwe supporters Annemie. Rustig starten leek mij een goede keuze vermits het heel lang geleden was dat ik nog in het zand gereden had en wat betreft competitie staat het de laatste jaren bij mij op een heel laag pitje, wat ik eerlijk gezegd niet erg vind. Na de eerste schermutselingen rond het water, in het bos en op de bergjes schoof ik stilaan naar voren. Twee toeren meegereden in een groepje van plaats 6 tot en met 11, waar één voor één iedereen op eigen tempo verder reed, ik op plaats 7. De voorlaatste ronde haalde ik iemand in die zich lekker in mijn wiel nestelde. Ik dacht dat het een senior was maar veiligheidshalve hield hem in de sprint toch achter. Het bleek toch om een vetjaan te gaan, éne Kerstens uit Meer volgens de stanny, zie daar de reden waarom hij mijn wiel koos. Toch nog een plaatsje opgeschoven 6°, waarschijnlijk dankzij de lange duurtraining Gent-Parijs-Gent, die hier zijn vruchten afwierp. Stanny kwam enkele plaatsen na mij binnen ik denk 9°. Ondertussen had tim zijn wedstrijd beëindigd met toch een mooie 7° plek bij de senioren. Alle woppers in de top 10 KNAP!!!! Na een tas soep, ne trappist van ’t vat, ice tea en koffie trokken we moe en voldaan terug naar huis.

3 opmerkingen:

 1. olla
  ik hem smiddags oek meegereejen godmijaarde nondedomme
  waz daar oem 12 uur niemand gezien
  voeze

  BeantwoordenVerwijderen
 2. leuk om te lezen dat er enkele omslagpunters aanwezig waren en nog behoorlijk presteerden! en Vwooze, misschien had ge de verkeerde tenue aan en hebben ze jou niet willen zien!

  Mooi, mooi!

  Voor mij gaat de fiets even aan de kant omdat ik begin maart een marathon hoop te lopen in Gilze (NL)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De Guy presteerde wel degelijk in de namiddag, hoe kan dat eigenlijk dat dieje lieve jongen hier geen vermelding krijgt???

  BeantwoordenVerwijderen