woensdag 17 juni 2009

omslagpunters succesvol in minderhout


14de Kapellekensloop Minderhout,

Waar is dat kapelleke?

Dit was de belangrijkste vraag van de dag. Waar bevindt zich het Kapelleke van Minderhout?
Er was er ééntje van het Wezelsomslagpunt die zo druk bezig was met het zoeken van de kapel, dat hij zijn start volledig miste. Of had het te maken met de vrouwelijke schoonheden die zijn interesse volledig in beslag namen juist voor het vertrek. Met als gevolg dat hij een heuse inhaalrace moest doen om tenslotte toch nog op het podium te kunnen belanden. Toch wel een puike prestatie voor een deftige veertiger. (zonder blauwe zonnebril deze keer)
Dat in Minderhout het podium meer rood gekleurd was behoeft geen betoog. Het Wezelsomslagpunt heeft wel degelijk reclame gemaakt voor zijn sponsors. Zal zich dit vertalen in hogere budgetten voor volgend jaar, die vrijgemaakt worden voor de clubkas, ondanks de economische crisis? Het is in ieder geval een degelijke investering die zijn opbrengsten op langer termijn zeker de moeite waard is. Je kan dit het best vergelijken met een staatsbon met waarborg. Hoewel acht jaar ook wel een eind vooruit is. Zijn de meesten dan geen kranige vijftigers? Misschien maken ze dan wel speciale reeksen voor de categorie, zodat onze Jan niet meer de enige is. (jawel hij is de enige vijftiger op moment, maar dit is voor een aantal van ons niet zo ver af meer)
Dat onze jongste pupil, de Stef, netjes zijn reeks won op de 10 km geeft wel vertrouwen in de toekomst. Zo jong en al zo leep tijdens de wedstrijd is voor de concurrentie niet echt aangenaam. (of heeft hij dit van zijn vader, die rustig naast de kant stond te …) Mooie tijd Stef! Hetzelfde kan gezegd worden van onze Paul. Deze was zich even gaan opwarmen met een fietswedstrijdje, waarna hij in vogelvlucht naar Minderhout stoomde. Goed opgewarmd was het geen probleem voor Paul om op het hoogste schavotje te kruipen. Mooi vastgelegd op de gevoelige plaat door zijn wederhelft, onze huisfotografe.
Voor Luc was het een beetje een thuiswedstrijd, hij zal wel weten waar het Kapelleke ligt. Wie weet wat hij daar nog allemaal uitgevreten heeft met zijn trouwste supporter.
En de Jan, ja, die loopt tegenwoordig op wolken. Hoe meer liefde, hoe sneller hij aan de aankomst is. Hoe zou dat toch komen? Kwestie van tijdsinvulling zeker?
Raf daarentegen zal toch iets beter moeten communiceren op het thuisfront. Staat zijn wederhelft braafjes te wachten bij de aankomst, doet hij er nog een vierde rondje bij. Plak er volgend jaar nog maar een vijfde, of voor mijn part nog maar een zesde aan. Dan gaan onze bonnetjes tenminste iets langer mee.
Met vier podiumplaatsen in Minderhout mogen we wel zeggen dat onze club in de wijde omgeving bekend is. Maar is dat geen bijzaak? Is de gezelligheid en de ambiance niet belangrijk?
Uw verslaggever van dienst,

Rik
PS: ondergetekende won wel netjes de wedstrijd bij de veteranen, hij is dan ook 4 jaar jonger dan onze voorzitter! Proficiat Rik! uitslagen:Uitslag van de 5 km:Uitslag van de 10 km: Uitslag van de halve marathon

1 opmerking: