dinsdag 27 april 2010

marathon Antwerpen 25/04/2010


verslag van man in de wedstrijd
2010 het jaar dat ik 50 jaar zou worden moest het er eindelijk eens van komen , na lang de verhalen van mijn collega duatlonners aant horen hoe mooie het is om en marathon te eindigen, ondanks helemaal choko te zijn moest het er ook eens van komen . Ik ging het hele voorjaar alles op marathon zetten , geen fietsen geen duatlons ( en daar had ik het echt moeilijk mee ) alleen maar lang en traag lopen , gelukkig was ik niet alleen samen met onze voorzitter Marco en de Sis Bevers hebben we elke zondag vanaf februari de lange duurloop gelopen , tot 3 uur lang . De voorbereiding was goed verlopen , we hadden het schema zonder zware blessures kunnen afwerken , we waren er helemaal klaar voor . Zondag om 7 u vertrokken , het weer was lekker iets te warm misschien maar daar hou ik wel van . De start was rustig 1800 vertrekkers voor een marathon dat gaat vlot . De eerste 2 km bleef de hartslag rustig , maar dan de konijnenpijp in liep de hartslag al dierekt op tot 160 en hij wou maar heel traag terug zakken op de kaaien moest al tientallen lopers voorbij laten gaan . Na 10 km kwam ik door in 48. 36 iets te snel voor mijn vooropgesteld schema van 12 km/ u. Het stuk naar de halve kreeg ik het een eerste keer lastig, had moeite met 12 / u te blijven onder hartslag 160 .
Tussen kilometer 16 en 21 liepen er nog maar eens tientallen voorbij . Bij het 21 km punt
1u 43 .57 . Het tweede was de bedoeling stillaan beginnen te versnellen , maar dat ging steeds moeizamer , gelukkig had ik veel begeleiders ( daarvoor dank Bart Annemie en Guy ) die mij van alle drank en eten op mijn wenken bedienden . Kilometer 30 , tijd 2u 28. 11 zat ik nog altijd goed op schema van 12 km/ u maar versnellen zat er niet meer in . Tot kilometer 40 ging het nog redelijk naar omstandigheden , de laatste 2 km waren er teveel aan , niets meer genieten allen nog afzien en overals pijn , elke stap was er een dichterbij de finish maar ze wogen steeds zwaarder , de laatste 2,2 km in 13 minuten zegt genoeg .Ik was al blij dat ik bij kilometer 35 zo gene klop kreeg anders had er niet goed uitgezien . De finish was fantastisch en echt kippenvel moment ik strompelde in de armen van de max en werd zowaar een beetje emotioneel van .
Eindtijd 3u 29.12 doel bereikt , maar het was zwaarder dan gedacht . de Max zijn tijd 3u 22 . 26 sec was niet volgens zijn schema maar hij ging zijn verhaal zelf wel brengen.
Van de 10 mijl weet ik nog niet veel maar er altijd iemand en verslagje doorsturen . Na nog een paar uur doorleuteren over de wedstrijd gingen we moe en al zeer stijf naar huis . Nu 2 dagen later als alles een beetje bezonken is , zeg ik nee tegen een volgende marathon , misschien tot volgend jaar .

2 opmerkingen:

  1. Amaai Dre dat ge karakter had wist ik wel maar dat 42 km lang volhouden respect man.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Proficiat Dré! De marathon is toch de ultieme sportprestatie. Volgens mij was dit wel je eerste, maar niet je laatste marathon.

    BeantwoordenVerwijderen