donderdag 27 mei 2010

bestuur zwaar in de clinch te Oostmalle op zondag 23 mei '10

Korte impressie van 'de parel der Kempen' 10 mijl.
Dré heeft een nieuw hebbedingetje: een Garmin waar je alles op kan zien, behalve de girorit op de vreselijke Zoncolan! Afstand, snelheid, maximum snelheid en nog een 256tal andere functies. Dit ding moest dringend uitgetest worden. Allemaal goed en wel, maar zo'n toestelletje drukt je meteen met je neus op de feiten: als je denkt dat je ruim 15km/h loopt, blijkt dit maar 14,5 te zijn, enz.... Echt bemoedigend werkt dat dan niet hoor! Vooraf hadden we gesteld dat met weinig snelheidstraining in de benen (vooral voor Dré), de marathon van A'pen die nog maar vier weken achter ons lag en bij deze hitte, een tijd tussen 1h08' en 1h10' voor ons bevredigend zou zijn. Dit draaide ook zo uit maar als dan op het einde van de rit blijkt dat de afstand 300m te kort was (volgens Dré zijn satelietgestuurde Garmin), dan wordt het krap om binnen de limiet van 1h10' te blijven.
Wat de wedstrijd zelf betreft: wij broederlijk bij elkaar gebleven tijdens de eerste 2 ronden. In de derde ronde moest het allemaal nog gebeuren, Dré die tracht mij eraf te lopen en ikzelf die van geen buigen, laat staan barsten, wil weten! Nee hoor, ik voelde dat Dré zijn demarrages niet ver genoeg droegen en dat ik deze vrij probleemloos kon verteren. En de laatste 500m, dat zijn mijn meters: de kraan open, op kop lopen in het laatste bochtige gedeelte om overal de binnenbocht te kunnen nemen om dan in de laatste rechte lijn het genadeschot te geven. Dit laatste was echter niet meer nodig: Dré had het al begrepen en had de handdoek al gegooid, vandaar dat ik niet echt meer moest spurten! Momenten om te koesteren, meestal moet ik niet meer spurten wegens niet meer in de buurt van Dré. En ik vrees dat de wraak zoet zal zijn! Leuk Garmindetail: topsnelheid: 20,1km/h! Toch leuk, zo'n gadget!
Mooie wedstrijd in een mooie omgeving en als top of the bill, voor iedereen een grote fles Trappist Westmalle!

De degens worden verder gekruisd gedurende de volgende weken: Hoogstraten, Nijlen, Top Run,.....Dit beloven spannende maar plezante duels te worden, niet André???

Uitslag:
1. Reigel Hans.....54'17"
......
6. Bartholomeeusen Erik....58'07"
......
36. Bevers Marc....1h09'15"
37. Billet Dré.....1h09'19"
.......
150. Van Springel Ingrid.....1h54'57"

3 opmerkingen:

 1. Geweldig hoe jullie mekaar het vuur aan de schenen leggen.Ja marc tegen de dre kan je winnen in de laatste km he hij heeft zo geene lange neus als ik voor op de fotofinish.(graptje he mannen)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. marathonman dré1 juni 2010 om 19:12

  ik had den 2de ronde al knap lastig en was al blij dat ik de laatste ronde nog kon volgen, had de hartslag afgezet op mijn nieuw speeltje en enkel nog snelheid in beeld, probeerde telkens te versnellen boven de 15 /u maar na 200m zakte het terug naar 13,5 en met zo een tempo krijg je de max niet klein , de spurt was een formaliteit tegen de voorzitter heb ik geen schijn van kans .In hoogstraten zal ik em er moeten aflopen om hem te kloppen , we zullen volle bak vertrekken en zien waar het schip strand voor of achter de Max speelt nie veel rol ben al blij dat ik er nog bij loop groeten dré

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mekaar nog zo'n zeer doen op jullie leeftijd...

  BeantwoordenVerwijderen