donderdag 29 juli 2010

DUATLON NOTELAAR LOENHOUT 21/07/'10

21 juli 2010 : Notelaarduatlon Loenhout

De jaarlijkse duatlon van “de Notelaar” is stilaan een klassieker geworden in Loenhout en omstreken. Bij deze zevende editie finishten 116 solo-atleten en 58 duo’s. Luc Vrins en ik waren de enige Omslagpunters. Ik stond bij de vorige zes edities steeds op het podium, en mijn betrachting was daar ook dit jaar te staan, en liefst op het hoogste trapje. De winnaar van vorig jaar, Nico Smessaert, stond ook aan de start, dus makkelijk zou het niet worden. Het was een graad of 24 en drukkend weer, ik besloot om mij niet verbranden in de eerste kilometer en startte daarom vanop de tweede rij. Na een tweetal kilometer zag ik Smessaert voor mij uitlopen, die mocht ik niet lossen. Ik liep na 16’50” binnen (4,7 km) op een twintigste plaats, samen met de jonge Stenn Goetstouwers van team 185. Na een snelle wissel vertrok ik samen met een drietal andere renners, een groepje dat na één ronde was aangedikt tot zeven man waaronder Stenn, Joris Bernaerts, Steven Bogaerts en een beresterke Eddy Buts, die de volledige lengte van het Neerven tegen 50 km/u aan de kop sleurde. Smessaert kon dit tempo blijkbaar niet aan en had ondertussen moeten lossen. We reden met zijn zevenen terug in de wisselzone na 20,4 km in 30’30”. Omdat ik met mijn loopschoenen fietste en dus niet van schoenen moest wisselen kon ik vliegensvlug vertrekken in het spoor van Steven Bogaerts en van Roel Bernaerts, die samen met zijn broer als duo deelnam. De afsluitende 2 km liep ik in 7’05”. Ik was achtste bij de solo-atleten, en wat belangrijker was, eerste veteraan. Tweede in mijn leeftijdscategorie werd Walter Aerts, waarmee ik dit jaar al twee maal eerder op het podium stond, en derde Rudi Domen van BTT-Borsbeek. Mijn ploegmaat Luc eindigde mooi als elfde veteraan en zal hopelijk zijn eigen wedervaren nog neerpennen. Bij de seniors won Bart Verkaemer uit Waregem met groot overwicht de wedstrijd, nadat één van de andere favorieten, de jonge beloftevolle Xander Denys, door een val was uitgeschakeld. Bij de dames was An Aernouts, de zus van triatlontopper Bart, de snelste, ondanks het feit dat zij tijdens het startgewoel onzacht met moeder aarde in aanraking was gekomen. De organisatie van Rob Van Den Muysenbergh en de zijnen was overigens weer nagenoeg perfect.

Groeten en tot de volgende wedstrijd,

Paul

2 opmerkingen:

 1. marco di bevero29 juli 2010 om 15:07

  proficiat Paul! volgens mij zit uwe nieuwe velo er toch voor iets tussen! dit was volgens mij geen licht deelnemersveld! ook voor de luc proficiat! Ikzelf ben nog gekwetst en den Dré ook: het voltallige bestuur ligt dus in de lappenmand!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Beresterk is toch wat overdreven uitgedrukt hoor Paul, dat was echt maar plattekes wat er toen uit m'n benen geschud werd hoor,
  Grtz
  Eddy B.

  BeantwoordenVerwijderen