donderdag 8 juli 2010

triatlon Oostmalle 25/06/2010

Triathlon Lollepotters Oostmalle 25/06/2010

Zoals de vorige edities (13?) de laatste vrijdag van juni mijn eerste en waarschijnlijk ook laatste triathlon van dit jaar. Met dré goed op tijd vertrokken richting Oostmalle, op een vrijdagnamiddag kan het druk zijn op de wegen en uiteraard wilden we niet te laat zijn op deze belangrijke wedstrijd!!!!!!!!!!

In Oostmalle ons geprepareerd en met de fiets tegen een ontspannen tempo naar Wechel. Onze startnummer afgehaald en onze fiets gestald in de voor ons beste plaats in de wisselzone. Buiten de organisatie was er nog niet veel volk te bespeuren. Toch niet zo eenvoudig om een goed plekje te vinden. Als er zoveel keus is om je fiets weg te zetten weet je ook weer niet te kiezen.

Om kwart voor 7 stond iedereen vol ongeduld te wachten op het startschot. Ik mag voorlopig nog in de vipzone starten al wordt dat elk jaar wat moeilijker. Dré en Pvr (was na een paar jaar afwezigheid ook weer van de partij) sloten net voor de start goed aan bij de vip atleten.

Even later doken we met 350 mannen en vrouwen de plas in. Zoals gewoonlijk kies ik voor een iets rustiger zwemparcours en maal mijn meters af aan de buitenzijde van de plas. Kwestie om zo weinig mogelijk stampen en slagen te krijgen onderweg(water) moet ik er zelf ook geen uitdelen. Dré kiest gewoonlijk voor de kortere en onstuimiger route, welke route Pvr verkiest weet ik niet. Nadat ik één keer mijn hoofd onder water ben geweest is er van Paul al niets meer te bespeuren, de vogel is dan al gaan vliegen of (de vis gaan zwemmen). Na de waterconfrontatie de wisselzone in, waar we al een kleine 100 man inhalen. Voor één keer was ik voor dré uit het water, al scheelde het niet veel. Ik vroeg of ik moest wachten, rij maar door antwoordde hij.

Als een dwaas door het eerste kiezelpad om nadien uit te kijken naar nog enkele hardrijders die ik even verderop vond. Het ging niet echt loeiend hard maar het voornaamste was dat er geen cowboys in de weg reden die het tempo eruit haalde. Halverwege het fietsen was Dré bij ons komen aansluiten. Onderweg haalde we niet echt veel fietsers in, het recreatief fietsen zit duidelijk in de lift wat tot resultaat lijd dat één ieder ook harder kan fietsen. Dit was ook al duidelijk bij het zwemmen. De jeugd die erbij komt kan ook beter zwemmen dan ons, maar ja dat is dan ook niet zoooooo moeilijk.

Na het fietsen schoot Dré als een pijl weg, is moest nog voor de tweede keer van schoenen wisselen, uiteraard mijn eigen keuze. Hier toch wat volk kunnen inhalen. De afstand tussen mij en Dré werd kleiner maar tegen een heel laag tempo. “Sttiktes” zoals ze dat in Gaston Roelants en Miel Puttemans tijd zeiden. Een probleem waar ik meestal mee kamp in voor mij dan lange wedstrijden. Met de meet in zicht kwam ik bij Dré die we nagenoeg samen overschreden, licht in het voordeel van Dré. Moest het nu een vreemde luis geweest zijn had ik de laatste hectometers nog wel nen tand bij gestoken. Maar nu was het voor mij niet aan de orde. We waren blij dat we de meet heelhuids bereikt hadden, net binnen de vijftigste plaats en we volgend jaar terug bij de grooooooote mannen (vip) mogen (moeten) starten. Zolang dat nog gaat doen we het jaar daarop zonder tegenslag terug mee! In de uithijgzone zone onze goede vriend Pvr weer terug. Hij was binnen gekomen rond de 18 de plaats, iets waar wij al blij mee zouden zijn. Naar zijn uitleg te horen zou dit wel eens zijn laatste deelname in Oostmalle kunnen zijn, maar je weet maar nooit!

Voor mij was het een blij weerzien met Oostmalle, proficiat aan mijn clubgenoten en waarschijnlijk tot de volgende editie!

Bart Vanlerberghe

uitslag:

1 Laurijssen Geert.........48. 51
2Bealus Tim....................49. 03
3 Denijs Xander...............49. 27
.....
19 Van Riel Paul...............51. 48
47 Billet Dré......................54.38
48Vanlerberghe...............54. 39
.......
303 winderrikx Jessse..1. 35. 53
verslag van den Albert die reeds 13 deelnames op zijn naam heeft staan.

2 opmerkingen:

  1. bedankt bart voor het leuke verslag, het was een leuke wedstrijd ,maar de jeugd zwemt en fiets steeds sneller ,of worden wij al een beetje trager misschien . Er is wel een groot verschil met jou naar de meet gaan dan met de voorzitter ,de ene wil bijna niet voor de andere over de meet lopen. Al bij al blijft het mijn enige triatlon per jaar , en zal het elk jaar een beetje moeilijker worden om tussen de vips te mogen starten ,groeten Dré

    BeantwoordenVerwijderen