woensdag 18 augustus 2010

STERKE PEER 14 augustus 2010
De vierde editie van de Sterke Peer triatlon, misschien niet de grootste sportorganisatie in Wuustwezel, maar zeker wel de mooiste, vond vandaag plaats. Bij de trio’s behaalde de eerste ploeg van ’t Omslagpunt, met Michèle, Luc en Tim, een mooie 12de plaats. De tweede ploeg, zijnde Guy VDB, Marco en gastloper Marc, werd 26ste, en dit op 180 finishende ploegen. Spijtig dat van de opgemaakte uitslagen, zeker van de zwemtijden, niet al te veel klopte, zodat we de prestaties van de zwemmers niet naar waarde kunnen schatten.

’s Avonds bij de solo’s stonden er vijf (of zes Wim?) omslagpunters aan de start. Ik vertrok aan de zijkant van het pak, schrik dat ik had om midden in het gewoel van 250 zwemmers terecht te komen. Ik kon tamelijk rustig mijn zwemproef afwerken, en na een klein kwartiertje kwam ik, enkele seconden na de Voezze, de oever opgekropen. Raf, die bijna anderhalve minuut sneller zwom, zat toen vermoedelijk al op zijn fiets. Guy VDB was een half minuutje voor mij uit het water en Paul Brocatus, die als wulpse verpleegster deelnam, moest nog enkele honderden meters ploeteren.

Op de fiets moest ik de eerste ronde zelf het tempo hoog houden. De tweede ronde kwamen enkele atleten van het FAT-team aansluiten, met een sterke Bart Anthonissen aan het commando. Vanaf nu kon ik mij verschuilen in de groep. We reden verschillende fietsgroepen voorbij, en als ongeveer vijftigste draaide ik de wisselzone binnen. Bij het loopnummer moest ik zo snel mogelijk in het juiste ritme komen. De eerste kilometer liep zoals gewoonlijk tamelijk stroef, dan kwam ik op toeren. Ik probeerde het tempo hoog te houden, en toen ik juist voor het opdraaien van de Schaapsdijk, met nog iets meer dan een kilometer te lopen, Peter Vermeiren (ook wel PeeVee genoemd) inhaalde, kon ik nog wat versnellenen. Op de Schaapsdijk kon ik nog drie andere SP-TC-ers remonteren, voor de vierde en vijfde kwam ik net te laat. Met een 35ste plaats algemeen, en een 3de bij de veteranen, en zeker met een 9de looptijd, was den deze weeral wreed content. Op 239 finishers werd Raf 50ste, de Voezze 66ste (en 7de veteraan), Guy VDB 126ste (7de vijftigplusser) en ons verpleegster eindigde iets voor Saartje Vandendriessche op een 214de plaats.

Tot de volgende wedstrijd

Paul

3 opmerkingen:

 1. En Polleke, hoeveel atleten heb je moeten reanimeren! Mooi gedaan jufra!Je doortocht zal weeral niet onopgemerkt gepasseerd zijn!
  En voor de Paul, een geweldige remonte! En dat je ook sportief talent kan overerven bewees zijn zoon Marten door zich glorieus tot sterkste peer te kronen! Knap, de opvolging is meer dan verzekerd!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. proficiat Paul met toch maar weer een podiumplaats , wenst de Maarten ook ne dikke proficiat , want dat is toch wel klasse .de andere woppers hun prestaties mochten er ook wel zijn 2 trios in de top 25 en 6 solo's daar kunnen we kontent mee zijn, ikzelf kon er niet bij zijn, maar met al die leuke verslagen kon ik me toch goed inleven dat het weer goed geweest was. groeten dré

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haha , natuurlijk tel ik nu mee met het gezelligste ploegske van de noorderkempen . Het is nu misschien meer als "omslagpeer" dat ik telkens zal deelnemen , maar het is een eer om mee met jullie clubspirit te mogen deelnemen !!

  BeantwoordenVerwijderen