dinsdag 16 november 2010

halve marathon kasterlee 14/ 11 / 2010

uitslag 50 +
1 Zielinski michel.................1 .18. 47
2Van Nobelen J....................1 .25. 40
3Braem Cris..........................1. 26. 29
.....
5 Billet Dré.............................1. 27. 57
10 Vrins Luc...........................1.31.25
...
82 Van den Broeck Danny...2. 33. 08
verslag van de man in de wedstrijd:
Ondanks de aanhoudende regen stond er op de hoge mouw nog geen water en kon de halve van kasterlee gewoon doorgaan . Ik was samen met luc Vrins naar kasterlee vertrokken om de halve af te werken . We hadden ons kilometer tijden al wat bijgesteld , want persoonlijke bestijden zouden er niet inzitten . 4m. 17 sec. per km zou niet meevallen in de modderstroken
We gingen op tijd naar de start voor niet te ver van achter te staan maar blijkbaar dachten die andere 1400 deelnemers dat ook , zoveel mogelijk naar voor gedrumd voor toch nog een beetje op te schuiven . Toen het startschot viel duurde het toch wel 15 sec. voor we over de echte start waren . Tijdens de eerste 200 meter links en rechts ge slamond , met de Luc in mijn zog .
Ik had mijne garmin ingesteld dat hij elke km en singaal gaf met de tussentijd ,na 1 km was het 4.05, de 2 de 4.15. Na 2 kilometer hoorde ik roepen dat het te snel ging , ik was niet zeker of de Luc het was , want toen hij over pakte liep hij en km. van 4.07 met al enkele zuigstroken in . De 4 km zij hij weer dat het te snel ging , ik zij niet forceren van mij mag het ook wat trager ,de tijden waren te vlug . eindelijk liep hij en km. van 4.30 en kwamen we door na 5 km in 20m. 57 mooi op schema voor en eindtijd van 1u 30. Km 6 en 7 gingen in ong. 4.25 / km.
maar de luc bleef zeggen dat het te snel ging en dat ik door moest lopen voor mijn eigen tijd.
Ik tijfelde maar ik voelde me redelijk goed en ben doorgelopen , maar kilometers van 4.15 dat ging niet meer na een paar diepe plassen wogen men schoenen precies 5 kg. Na 10 km. kwam ik door in 38. 30 m. ik keek op de garmin en zag dat we nog maar 9 km. hadden gelopen , ergens was er een lus je weggelaten . na 10 echte km. bijna 43 m. 1u 30 zou niet meer lukken , wetende dat het zwaarste stuk nog moest komen . In het bos met de zware klimmetjes en echte modderstroken liepen de tussen tijden op tot boven de 5m./ km. maar ik kon nog steeds plaatsen blijven opschuiven en bleef me redelijk goed voelen .Op 2,5 km. van het einde haalde ik nog een bekende in ( Mark Peeters )na een kort babbeltje kon ik hem vlot achterlaten . Tijdens de laatste 2 km kon ik terug versnellen ook door veel bergaf en terug harde ondergrond kwam ik uit op 1. 27. 57 toch nog binnen de 1u 30 m. alleen gaf de parmin maar 19. 97 km aan , spijtig want dat kan men niet een halve marathon noemen .
De luc had zich het 2 de deel goed herpakt want hij kwam slechts een goede 3 m. later, moe maar voldaan over de streep .De regen was ondertussen bij bakken uit de hemel blijven vallen , en na de wedstrijd kregen we vlug koud , dus snel gewassen . Na een lekkere spaghetti een paar koffies in een plaatselijk café vlug terug naar wuustwezel gereden .

3 opmerkingen:

 1. Knappe wedstrijd van de Omslagpunters! En ja Dré, ik wou wel aanpikken, maar ik was aan het sterven op dat moment. Maar toch een redelijk bizarre wedstrijd... Ben al bij al redelijk tevreden met mijn 1u 28 m 40 s...
  Groeten,
  Mark Peeters

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tja, de heldendaden worden steeds straffer: in deze apocalyptische omstandigheden zijn dat mooie tijden, ook al was het amper 20km!

  Prima gedaan jongens

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Diejen Danny Van Den Broeck, is dat DEN Danny! Veel van zijn pluimen verloren!

  BeantwoordenVerwijderen