donderdag 30 december 2010

omslagpunters ontpoppen zich tot schaapsherders!

Met Luc Vrins op tweede kerstdag naar Sprundel gereden (soms gegleden) om de “kerstcross Sprundel” te lopen, een 8 km lange veldloop aan de Noodstraat aldaar. Inschrijven (4 €) en omkleden kon in een schapenstal, waar een veertigtal “Texels” je stonden aan te staren terwijl je van broek verwisselde.

Samen met Luc een ronde van 1600 m opgewarmd, en meteen ook het parcours verkend. Het was een mooie en afwisselende toer met stukken weide, veld en bos, inclusief enkele hellingen. Er scheen een zonnetje en het was ongeveer 0° C, prachtig loopweer dus.

Om 12.20 u, netjes volgens het opgegeven schema, gingen we met een negentigtal deelnemers van start. De lopers werden ingedeeld in de reeksen 18-34 j, 35-44 j, 45-54, 55-64 en 65+. Bij de deelnemers zag ik o.a. topduatleet Armand Van der Smissen en (de latere winnaar) Colin Bekers, de week voordien nog 40ste in de sterk bezette crosscup-veldloop te Brussel.

Ik besloot niet te vlug te starten, een veldloop van 8 km op een met een pak sneeuw bedekt parcours is zware kost. Op een stuk waar we elkaar kruisten zag ik halfweg de tweede ronde dat ik derde in mijn reeks liep, echter al op een niet meer te overbruggen achterstand. Ik liep de wedstrijd verder in mijn eigen tempo en eindigde als dertiende in totaal, derde in mijn reeks.

Luc eindigde 11de op 22 deelnemers in onze categorie, wetende dat hij op het glibberige parcours geen spikes aan de voeten had, een zeer verdienstelijke plaats.

Nog een kilometer of drie “uitgelopen” met de Luc, een prachtige (??) trofee voor de derde plaats in ontvangst genomen, een warme chocomelk van biologische koeien gedronken, en dan naar huis gereden om daar van een welverdiende douche te genieten (in de schapenstal waren geen douches voorzien).

Een aanrader voor alle lopers, deze kerstcross in Sprundel.

2 opmerkingen:

  1. QUOTE: "Een aanrader voor alle lopers, deze kerstcross in Sprundel."


    En dat zegt ge nu!!! :D

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Volgend jaar, tweede kerstdag Pieter.
    Be there!

    BeantwoordenVerwijderen