donderdag 10 februari 2011

PERSOONLIJK RECORD VOOR MARATHONMAN LUC


Midwintermarathon Apeldoorn 2011

· Zondag 6 feb. Een datum die bij mij met stip aangeduid staat als de dag van de midwintermarathon in Apeldoorn. Andere jaren was dat steeds een gezellig weekendje weg maar dit jaar om verschillende redenen slechts één dag. Samen met Eric Peeters en nog een drietal van Kalmthout (Dirk, Dirk en Herman) richting Apeldoorn vertrokken. Ik was duidelijk de minst ervaren marathonloper in de auto. Allemaal echte langeafstandslopers. De temperatuur was ideaal alleen stond er een zeer strakke wind. Die zou wel eens parten kunnen spelen. Precies 12 uur vertrokken en al onmiddellijk gene Eric Peeters te bespeuren. Hij zou later aankomen in een zeer knappe tijd van rond de 3u 17min. Mijn tussentijden van de 5, 10, 15km waren zoals ik gepland had. Kilometers afleggen in ong. 5min 20sec. Ongeveer op 1u 50min halverwege. Bij het ingaan van de laatste ronde van 15 km een klein moment van vermoeidheid omdat het dan precies is alsof je nog maar alleen bezig bent. Veruit de meesten doen slechts de toer van 28 km. Al vlug mijne tweede adem gevonden en het tempo er goed in gehouden. Als die ketting nu niet breekt zit er misschien wel iets moois in. Op km35 , de lange rechte baan recht naar Apeldoorn stond er een mooie strakke wind in de rug. Stel u voor dat die ketting nu gaa breken dan sta ik wel schoon te kijken. Maar nee het ging steeds beter en beter en ik raapte steeds meer “ joggers” op. Op km40 alle registers open getrokken en van kettingbreuk was ook geen sprake. Vlot en zeer tevreden aangekomen in 3u 38min. (Persoonlijk record). Mijn andere collega waren allemaal kort tot redelijk kort na mij binnen. Voor hen waren al die tijden niet zo belangrijk. We hadden allemaal een schitterende dag gehad en weer een marathon op onze teller gezet.

Uitslag:

1) Luc Krotwaar: 2h30'23"

.... .....

73) Eric Peeters: 3h17'18"

... .....

194) Luc Vrins:3h38'36"

... .....

498) Willem Muetze: 5h06'31"
u


3 opmerkingen:

 1. Dikke proficiat, Luc! Ervaren marathonmannen, die van Kalmthout,...kan zijn, maar je laat de meesten een poepje ruiken! En bovendien een P.R., waar gaat dat eindigen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. zondag de Luc terug gezien na de toertocht van Berkenbeek , ik kende em bijna niet meer hij was helemaal nog in de flow van zijn nieuw persoorlijk record op de marathon , wat en verschil na de hel van Kasterlee .ne dikke proficiat Luc dat kunnen ze weeral nie meer afpakken en geniet er maar van.
  groeten marathonman dré

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Proficiat met je persoonlijk record Luc. Maar die dekselse kettingbreuk van in "De Hel" is blijkbaar nog niet mentaal verwerkt ;-)

  BeantwoordenVerwijderen