dinsdag 8 februari 2011

PVR ontpopt zich tot topper tussen toppers in Etten-Leur

Duatlon Etten-Leur, 30.01.2011

De “crossduathlon” van Etten-Leur is een mooie wedstrijd van 6,5 km lopen, 22 km mountainbiken en nog eens 3 km lopen. De temperatuur lag rond het vriespunt en het was droog weer, het parcours lag ideaal om er een snelle wedstrijd van te maken.

In het sterke deelnemersveld zag ik o.a. de Belgische topper Pieter Rijnders en de ons bekende Nederlandse duatleten Armand van der Smissen en Huub Maas, alsook ex-triatlonkampioen Rob Barel, ondertussen 53 jaar oud (of jong). Ook de sympathieke FAT-Loenhoutenaren Koen Van Velthoven en Geert Joris deden als duo mee. Nog een bekend en sterk duo was Xander Denys en Dieter Baümer. Uiteraard was ook mijn maat Eric Peeters van de partij, de man die meer mountainbiket dan zijn schaduw.

De start was tamelijk hectisch. Ik besloot, zoals al dikwijls de laatste jaren, niet te snel te vertrekken. Als 19de solo liep ik na 24’55” de fietswissel in. Het duurde even voor ik bij het fietsen mijn ritme vond op het gevarieerde parcours, en eens ik het dan wel vond was het dikwijls moeilijk de gedubbelde deelnemers in te halen op de vele single-tracks. Na driekwart van het fietsen werd ik door een sterk rijdende ploeggenoot Wim Van Looveren gepasseerd, in zijn wiel kon ik naar de loopwissel fietsen. Deze dook ik als 15de in, en na een blitswissel vertrok ik als 13de. Bij het tweede loopgedeelte zat ik wel direct in een stevig tempo. Na 1,5 km lopen passeerde ik zelfs Rob Barel, ik moest echter nog anderhalve ronde lopen en hij een halve. Na een, al zeg ik het zelf, sterke loopprestatie finishte ik als 12de, een dikke halve minuut voor Wim, van wie in de uitslag echter geen spoor te bekennen viel. Ook Xander en Dieter, die als 2de duo eindigden, ontbraken om mysterieuze redenen in de uitslag.

Nadat ik een glühwein geconsumeerd had, hoorde ik de wereldvermaarde cyclocross-speaker Kees Maas omroepen dat ik naast Armand van der Smissen en Huub Maas op het podium bij de masters mocht plaatsnemen. Nederig maar toch fier zette ik mij naast deze twee wereldtoppers. Mijn eerste, en hopelijk niet mijn laatste, podiumplaats van 2011....

Tot de volgende

PVR

2 opmerkingen:

  1. Die nederigheid is nergens voor nodig Paul! Proficiat en het zal inderdaad niet je laatste podium zijn dit jaar! Ook proficiat voor Wim, een half minuutje na Paul is zeker geen schande!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ne dikke proficiat pol, en waarom zou de gij nie tussen die toppers staan , gij zijt toch ook ne topper en staat daar proper tussen.
    ook proficiat voor onze Wim slechts 30sec na den Pol maar niet in de uitslag te vinden

    BeantwoordenVerwijderen