donderdag 10 februari 2011

WAARDIGE VERTEGENWOORDIGING VOOR KADODDER: verslag van de zes uren van Halle

Na een lastige zoektocht naar een vierde man (bij het kaarten zoekt men die soms ook), trokken Raf, Guy, Dimitri (collega Kadodder) en ikzelf met de Guy zijn camionette naar Halle. Dit vehicel loopt op zijn laatste benen en op dit vlak troefde de concurrentie ons al meteen af! Mobilhomes in alle maten en kleuren stonden her en der opgesteld, wij ons netjes achter de mobilhome van Strijbos geplaatst. Het waren enkele FAT-ters (Rob, Steven, Stijn en Peter) die dit juweeltje mochten gebruiken. Maar dat was lang niet alles, wat vele deelnemers allemaal tevoorschijn toverden, dat leek meer dan semi-professioneel: spinning-bikes, tacx rollen, homo(e)trainers, .... allemaal om zich op en top op hun komende fietsbeurt voor te bereiden.
Het was de eerste keer dat we hier met een team aan de start stonden, en de Vwooze mocht met een kanonstart (!) de spits afbijten. Hij was het eerst klaar, ikke uiteraard nog niet, vandaar... . Rob Muys voerde bij de eerste doortocht de kopgroep aan en hij nam meteen vijf ronden voor zijn rekening. Wij spraken af dat we elk telkens twee ronden volle bak zouden rijden. Dat bleek nog zo'n slechte tactiek niet. Niemand van ons was echt supervoorbereid op dit werk maar we trokken goed onze plan. Guy, Dimitri en ik deden ongeveer even lang over twee fietsronden van ruim 5km, nl. 26 minuten. Dat Raf onze sterkste man was, bleek uit zijn rondetijden: per ronde ruim een minuut sneller dan ons. En zo ging die wedstrijd maar door: twee rondjes fietsen, wisselen, naar de camionette, naar de bevoorrading, even supporteren, naar het scorebord gaan kijken en stilaan terug naar de wisselzone. In het klassement draaiden we steeds rond de 40e plaats en als Raf reed klommen we telkens op naar plaats 39. Tot de Vwooze zijn licht uit ging, niet dat hij erdoor zat maar de oplaadbare looplamp die hij vakkundig had gemonteerd, gaf het op. Dat werden dus twee ronden in ongeveer 32 minuten en we zakten naar plaats 42. Toen bleek al dat een goede verlichting onontbeerlijk was. Raf moest ons terug in de top 40 loodsen, en dat deed hij met verve! Hij moest er wel vier ronden voor afleggen. We hadden afgesproken dat Raf er drie zou doen en tot slot de Guy de slotronden. Maar in de wisselzone bleek geen Guy te zien na drie ronden, ook niet nadat Raf in de wisselzone keihard 'VWOOOOZEEEEH' had geroepen, dan maar meteen een vierde rondje eraan gebreid en terug naar plaats 39. Uiteindelijk eindigden we op de 40e plaats en daar konden we gezien het zware deelnemersveld wel mee leven. Belangrijk is ook dat er veel deelnamen op een crossfiets...., tja, dan is het geen mountainbikewedstrijd meer! En die eindigden nagenoe allemaal voor ons....We onthouden vooral dat het een prettige namiddag en avond was, enig minpuntje, geen Trappist. Die hebben we dan in café Rue Mour in Veussel nog enkele genuttigd, we moesten immers de Raf nog afzetten. Uiteindelijk was de coördinator van Kadodder zodanig tevreden dat we ons hadden uitgesloofd voor Kadodder, dat hij prompt ons inschrijvingsgeld van 80 Euro per team terugbetaalde! Een mooi gebaar vonden wij!

Marco

1 opmerking:

 1. Marco,

  Schoon verslag van de 6 uur. Ne crossfiets was dit jaar zeker geen nadeel omdat het parcours bolde gelak nen trein, poejerdroog.
  Goede verlichting is héél belangrijk & hier hadden wij ons vorig jaar ook aan laten vangen. Hopelijk tot volgend jaar, bij ons is het evenement al omgedoopt tot de 12 uur van Halle (koppijn ni inbegrepen).

  Grtz,
  Rob Muys

  BeantwoordenVerwijderen