woensdag 6 april 2011

duatlon in de Westhoek: PVR in Geluwe

Duatlon Geluwe 27/03/2011

Daar de “boys” van team185, waaronder mijn zoon, deelnamen aan de juniorenduatlon in het verre Geluwe, nabij Ieper, besloot ik mij ook maar in te schrijven voor de SD duatlon. SD staat hier dan voor “short distance”, alhoewel 10 km lopen, 40 fietsen en nog eens 5 km lopen voor mij niet echt “short” is.

Een half uur nadat ik een prachtige prestatie zag van 185-er Stijn Noens (die zich hier plaatste voor het EK duatlon in Ierland), en ook zeer goede prestaties van de andere acolieten van Marc Herremans, was het mijn beurt. Samen met 127 andere atleten, waaronder een deel van de Belgische top en subtop, werd ik om 15 u van start geschoten. In een schroeiend tempo werd er gestart door onder andere Pieter Rijnders en Joeri Vansteelant. Ik liep ergens in het midden van het peloton, en nog ging het ruim snel voor mij. Het was al snel duidelijk dat ik niet mijn beste dag had. Ik liep op kruissnelheid, maar toch niet ontspannen, naar een tijd van 40’ na 10 km. Na de schoenwissel dan maar als 59ste de fiets op. Daar het een stayer-duatlon betrof hoopte ik dan maar in een goede fietsgroep terecht te komen. Ook dat sloeg enigszins tegen. Ik zat in een groepje van vijf, en op het zware fietsparcours (met een kasseihelling en enkele glooiende stroken – het leek wel een stukje Ronde van Vlaanderen) werd door enkelen daarvan maar “zuinigjes” overgenomen. Na 1u8’ fietsen (35,3 km/u – 33ste fietstijd), stoven we de wissel weer in. Na de tweede schoenwissel vertrok ik voor de afsluitende 5 km, normaal mijn sterkste nummer. Ik werd inderdaad door niemand meer ingehaald, haalde er zelf nog een stuk of vijf in, maar liep toch niet sterk genoeg naar mijn zin. Na 21’07” lopen (33ste tijd) bereikte ik de verlossende meet, op een 38ste plaats (5de master), en na 2u09’40” in totaal.

De wedstrijd werd gewonnen door Joeri Vansteelant voor Pieter Rijnders en Wim De Cort, de snelste master was Eddy Buts.

Gelukkig was het een prachtige lentedag, en hopelijk was mijn zwakke prestatie (vooral het eerste lopen) te wijten aan de zware verkoudheid die de donderdag vóór de wedstrijd de kop opstak, en waarvan ik nu, enkele dagen na de wedstrijd nog niet verlost ben.

Volgende keer beter

Groeten

Paul VR

1 opmerking:

  1. Marco di bevero6 april 2011 om 00:29

    Paul, nog niet vaak gelezen dat je niet tevreden was. Dergelijk deelnemersveld schept ook wel een vertekend beeld maar als iemand goed kan inschatten of hij goed of slecht zit, ben jij het wel! Maar ja, met het vorderen der jaren, die 5 komt in zicht, of staat ze er al voor? Bij mij was het sedertdien niet veel soeps meer!!!

    BeantwoordenVerwijderen