maandag 13 juni 2011

duatlon rijkevorsel


Zaterdagavond 4 juni 2011, Rijkevorsel

FC De Kliefhamers organiseerden hun 10de duatlon, voor mij was het tevens mijn 10de deelname. Geen enkele editie gemist dus, mooi zo.
Van het WOP deed enkel nog Wim VL mee, en dan nog wel met een fout tenuetje aan.
Het was zwoel en benauwend toen om 18.30 u de bende op gang werd geschoten. Ik startte, als naar gewoonte, niet te snel. Op ongeveer een 30ste plaats rondde ik na 200 m de eerste bocht. Stelselmatig passeerde ik een aantal jonge veulens die te driftig van stapel waren gelopen, en als ongeveer twintigste stoof ik na 15’30” (4,25 km) de wissel binnen. Zoals gewoonlijk bij sprintduatlons geen schoenwissel, zodat ik ongeveer als 15de op mijn zwarte ros kon springen. Dra werd ik door een paar sterke duo’s gepasseerd. Ik kon aanpikken en met drie reden we lekker rond, al moet ik ootmoedig bekennen dat mijn aandeel in het kopwerk een stuk minder was dan dat van mijn beide metgezellen. Na één ronde sloten nog drie renners aan. Nu beperkte mijn deel zich tot af en toe eens enkele honderden meters aan kop sleuren, en dan naar adem happend vanachter aanpikken. Een kilometer voor de wissel, bij stevige tegenwind op de Oostmallebaan, brak het groepje nog in twee, en hierdoor verloor ik alsnog een handvol seconden. Met dank aan mijn medestrijders reed ik de 21,8 km aan 39,5 km/u, en dook ik weer als ongeveer 15de de wissel in. De laatste 2,1 km was het vet duidelijk van de soep, ik liep deze op karakter in 8’20”. Ik eindigde als 15de (al ben ik daar momenteel nog niet zeker van) en eerste in de categorie van de masters waarvan ze de leeftijd op +45 hadden gebracht (vorige jaren altijd +40).
Bij de prijsuitreiking werd de sympathieke Marc Brosens echter als eerste master gelauwerd, blijkbaar was er iets misgelopen bij mijn tijdsregistratie. De brave en sportieve man overhandigde mij spontaan zijn prijs. Hetzelfde was hem overigens vorig jaar in de winterduatlon van Zolder ook al overkomen, en we hebben alvast afgesproken dat hij dat in de volgende duatlon (de notelaarduatlon in Loenhout?) ook weer zal doen.
Afgezien van de tijdsregistratie die toch wat mank liep (woensdagavond was er ook nog nergens een uitslag te bespeuren) was het weer een perfecte organisatie van De Kliefhamers.
Hopelijk zien ze mij volgend jaar terug, en om het mij niet te moeilijk te maken mogen ze dan de masterscategorie op +50 j brengen.
Tot de volgende

3 opmerkingen:

 1. Marco di bevero13 juni 2011 om 23:54

  dat de Paul diep is gegaan blijkt uit de foto!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dikke proficiat Paul.
  Gr. Luc

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ne dikke proficiat pol, de conditie is aant komen zie ik, in de kapellekesloop ging het weer al wat beter dat beloofd voor den toprun in wuustwezel
  loop ze
  marathonman dré

  BeantwoordenVerwijderen