maandag 13 juni 2011

halve marathon kapellekesloop

verslag:Dré Bilet
Na het succes van marathon van Antwerpen, was ik klaar voor een nieuwe uitdaging de suppercompensatie had zijn werk gedaan, ik moest me bijna vasthouden aan de takken van de bomen zo licht liep ik dat laatste dagen. ik had mijn virtuele loopmaatje op 1u28 min gezet zijnde 4.10/km . Om 17 u stipt stonden we met 100 pers aan de start,waaronder wel wat bekenden Mark peeters Tom van den Berg ,Pieter Nicolae enz. Ik weet niet hoe het komt maar ze wilden stuk voor stuk mij volgen, terwijl ik gewoon ben van altijd maar proberen te volgen.
het vertrek was zeer rustig, ik kon mij vrij vlot in de kopgroep handhaven . Na ongeveer 1 km kwamen we door in 3.35 min. dat was toch wat snel, heb me dan maar vlug laten uitzakken naar het volgende groepje, vond wel dat het lang duurde voordat ze het kleine gaatje dichtkregen, moest mijn hartslag onder de 150 laten zakken voordat ze dichterbij konden komen . Eenmaal in het groepje van een man of 6 en één vrouw had ik steeds het gevoel dat het te traag ging, hoopte stilletjes dat er iemand die traag vertrokken was het tempo wat ging opvoeren, maar daar kwam niks van in huis. De 2de ronde begonnen ze zelfs al af te haken en bleven we nog met 3 over, waarvan enkel Tom van den Berg nog wat kopwerk kon doen, de 1st vrouw nog ne halve kop kleiner dan ik, vroeg of ze achter ons mocht blijven lopen, we gingen akkoord als we mee op het podium mochten .Na 2 ronden dus halfweg kwamen we door in 41.19 , ik lag toen al meer dan 400 meter voor op schema dat mocht niet meer mislopen . De 3de ronde kreeg den Tom het steeds moeilijker , na een paar keren gewacht te hebben,toch maar besloten om door te lopen en de laatste 7 km alléén door te gaan. Na 15 km kwam ik door in 59.02 min.
en voelde me nog relatief goed . De laatste ronde nog eens goed gedronken van mijn zelfgemaakte geheime sportdrank , deze keer ook weer perfect aangereikt door onze voorzitter hemzelf Max Bevers .De laatste kilometers gingen steeds sneller, ik had precies teveel gespaard onderweg en voor ik goed en wel besefte waren we al aan het bordje 20 km, dus hoog tijd voor mijn eindschot, dat was puur genieten ik kon blijven versnellen en liep nog een km. van 3.45 vond bijna spijtig dat het gedaan was . Mijn eindtijd 1.22.57 , mijn vorige pr.1.27.58 gewoon verpulverd en dat het een beetje tekort was dat zijn we vlug vergeten, heb waarschijnlijk de kantjes der weer teveel afgelopen . Het was een wedstrijd voor in te kaderen zo een suppergevoel maken we op onze leeftijd niet veel meer mee , en kan er dan ook supper van genieten .Met zo een tijd op den halve mag ik dan beginnen dromen van een tijd onder de 3 uren op den hele marathon, of komen die topdagen maar één keer in het jaar voor.
zwen, loop en fiets ze groeten marathonman Dré

7 opmerkingen:

 1. Dikke proficiat , Dré !
  Dat noemen ze " vliegen op sloffen "

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Marmotte Stannyboy13 juni 2011 om 22:18

  Man Man Dre'ke toch wat moet da zijn met de nieuwe tenue dat gaat vlammen worden he.Knap gedaan man.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Marco Marmotte14 juni 2011 om 00:08

  Jawadde, een hele eer om 'soigneur' te mogen spelen voor zo'n atleet! Ik denk dat ik het maar bij fietsen houd, dat noem ik geen records breken maar eerder verpulveren! En nu je droomt van marathons onder de drie uur, mag ik mijn ambities wel opbergen! Maar ik kom terug als loper, al weet ik niet wanneer! A propos, de Marco is ook nog sportief bezig: gisteren Tilff-Bastogne-Tilff gereden, 245km aan 29/h: helemaal choco gereden door Stanny en twee andere kornuiten! Marmotte, here I come!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heren, ik heb vanop de eerste rij de triomftocht van Dré Billet mogen meemaken (toch twee rondes, want toen moest ik er ongenadig af). Dré speelde met ons als een kat met een muis. Zoveel overschot, zo'n koersinzicht, zo'n perfecte indeling, briljant gewoon! Diepe buiging voor zo'n overmacht. Tot op de Hoogstraatse Stratenloop?
  Groeten,
  Mark Peeters

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb langs de kant goed genoten van alle prachtprestaties van onze WOPPERS. Goed bezig iedereen!!
  Gr Luc

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Tja, wat moet je doen als je niet meer kan volgen ... de sterkere laten lopen he. En dat heb ik ze dan ook letterlijk moeten laten doen.
  Het zat er die dag echt niet in.

  Knap gelopen Dré.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Knap gelopen Dré, het resultaat van een nauwgezette voorbereiding zeker? Tot één der volgende wedstrijden.

  BeantwoordenVerwijderen