dinsdag 21 juni 2011

Top Run: verslag PVR

Zaterdag 18 juni 2011, Achter d’Hoven Wuustwezel

Ik besloot hier de 5 km-wedstrijd mee te lopen, om te proberen mijn snelheid nog wat bij te schaven. Het vertrek was om 18.30 u, samen met de 10 km. Een zevental omslagpunters en drie declovieten stonden met mij aan de start. Voor de twee wedstrijden samen waren er, ondanks een gebrekkige reclame voor deze loop, toch nog een 130 atleten opgedaagd. Er stond tamelijk veel wind, maar met een temperatuur van +/- 17°C was het een uitstekend loopweer.

Om 18.35 u werd het startsein gegeven. Ik was zinnens om, in tegenstelling tot enkele vorige, langere wedstrijden, een iets pittiger start te nemen. Tegen het jonge startgeweld was ik echter niet opgewassen, ik draaide als ongeveer twintigste de Dorpsstraat in. Een twintig meter voor mij liep de boomlange Tom Van Den Bergh, die net zoals ik een tijd van iets onder de 18 minuten wilde lopen. Stijn Noens, de jonge triatleet van team185, had de kopstart genomen, hij liep al 10 m voor het eerste groepje. Na 300 m werd ik voorbijgelopen door de zeer traag gestarte topfavoriet voor de 10 km, Jan Van Roey. In mijn zog liep echter ook nog ploegmaat in bloedvorm “marathon Dré”. Hij wist vermoedelijk niet dat ik de 5 km liep, want zijn start was wel heel vermetel. Echt stilvallen zou Dré echter niet doen, daar heeft hij te veel ervaring voor.

Ik kon een lekker tempo aanhouden, en kwam halfweg door in 8’35” (3’26”/km). Na een drietal kilometer kon ik de ietwat stilvallende Tom V.D.B. bijbenen, iets verderop passeerde ik ook mijn jonge ploegmaat Stef, die de 10 km liep. Stef was een sterke wedstrijd aan het lopen. 50 m voor mij liep een groepje van zes met daarin twee 5-km lopers. Deze kon ik niet meer inhalen, zodat ik, na 17’45” als derde finishte. Het gps van twee medelopers gaf telkens 4990 m aan, ik had dus 3’33”/km gelopen.

Stef en Dré liepen beiden een heel goede 10 km, het verslag van deze, en/of nog andere WOP-ers zullen we ongetwijfeld op deze site kunnen lezen.

Tot Hoogstraten volgende woensdag

PVR

1 opmerking:

  1. de snelheid begint te komen , ik heb het zelf gevoeld in den top run, van aanpikken was geen sprake die eerste km ging veel te vlug 3.20.
    misschien in hoogstraten nog eens proberen te volgen, daar ben ik zeker dat ge de 10 km doet
    want da was zaterdag wel een verassing toen ge na 5 km binnendraaide
    loop ze groeten marathonman dré

    BeantwoordenVerwijderen