maandag 13 juni 2011

verslag van PVR: Kapellekensloop


11 juni 2011

De Kapellekensloop te Minderhout was aan de 19de uitgave toe. Sinds 2006 nam ik telkens deel aan deze loop, die één van de meest gezellige wedstrijden in de omgeving mag worden genoemd.
Naast de halve marathon, die als hoofdwedstrijd werd aangekondigd, was er een 5,275 en een 10,55 km. Ik koos voor de 10,55 km, met dit jaar wel het beste deelnemersveld in al de jaren die ik deelnam. Het was schitterend loopweer, de temperatuur was ideaal om er een snelle wedstrijd van te maken.
Dat ik naar gewoonte weer een trage start nam hoef ik nauwelijks nog te melden. Na 300 m haalde ik eerste dame Evy Hens in. Na 1000 m (in 3’31”, wat eigenlijk niet eens zo traag is) liep ik ongeveer 25ste op een dertigtal meters van een groepje met Jan Adams en een eindje daarvoor Tim Vissers. Jonge ploegmaat Stef Anthonissen was weer als een speer vertrokken en liep honderd meter voor me uit in het gezelschap van kleppers als Eric Bartholomeeusen, Guido Hendrickx, Eddy Oomen en ex-winnaar Gino Lauwen. Nog 50 m daarvoor liep krachtpatser Tijl Van Looveren, traditioneel ook een supersnelle starter.
Ik besloot mij niet te forceren maar naderde toch op het voor mij lopende groepje. Na een drietal km haalde ik het kwartet in, en slechts één onder hen, Patrick Grimon, kon volgen toen ik hen voorbijbeende. De volgende 6 km liep ik samen met deze rijzige atleet, ik kon een tempo van ongeveer 3’45” per kilometer aanhouden, iets dat ik al enkele maanden niet meer had gekund. Op 1 km van het einde moest ik mijn compagnon laten lopen, ik finishte met een goed gevoel in 38’54”. Ik eindigde 14de in totaal en 8ste master. De afstand was volgens mij ongeveer 10,4 km, ik had dus 3’45” per km gelopen. Hiermee, en zeker ook met de heerlijke aardbeien die ik nadien mocht ontvangen, kon ik enkel maar tevreden zijn.

Tot Achter d’Hoven
PVR

2 opmerkingen:

 1. Marco di bevero14 juni 2011 om 00:02

  Met dank aan alle omslagpunters voor hun deelname, mooi om Jan, Raf, Rik en hun dames nog eens te ontmoeten! Rendez vouz aan de stand van de Zandbergrun om samen enkele flesjes cava te nuttigen a.s. zaterdag!
  En Paul, paniek na de 20 van Brussel was nergens voor nodig, jij komt altijd op je plek terecht!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goed zo paul.
  Nu moet je onze Stef ook eens leren rustig te vertrekken en dan met jou zo sterk opschuiven.Grt Marmotte boy Stanny

  BeantwoordenVerwijderen