donderdag 28 juli 2011

duatlon Loenhout 21-07-2011
verslagje marathonman dré:
Na mijn goede prestaties in enkele stratenlopen , had ik wel goesting gekregen voor een klein duatlonneke, ik fietst wel bijna niet meer, maar in Loenhout mag er toch in het wiel gereden worden.Het weer was ideaal voor te knallen, nie al te warm 17 graden en een beetje lichte regen . Ondanks het minder goede weer toch weer bijna 200 deelnemers aan de start, met 72 duo's zou het weer loeihard gaan tijdens de 1 st. loop . Ik was voor mijn doen snel vertrokken, na 500 meter was het tempo nog 3.10 /km, na 1 km kwamen we door in 3 m 21. Het niveau van de duatlons is de laatste jaren weer sterk gestegen, ik liep samen met Paul van Riel, Walter Aerts en nog enkele anderen op misschien wel een 35 st plaats. Pas na 2 km ( 6m56 sec.) kon ik langzaam beginnen opschuiven, de Paul was reeds aan zijn opmars begonnen, wilde ik met hem fietsen moest ik weer aan de bak . Na 4.75 km( tijd 17m 16) konden we koersfietst op, vroeger was ik blij als ik kon gaan fietsen, maar nu had ik er schrik van . Moest de eerste km al flink aan de bak voor het groepje met de Pol een 10 tal sec voor ons . De 2 de ronde werd de groep als maar groter, en konden zonder al te veel protest in de wielen blijven . De 3 ronde werden we ingehaald door een paar snelle mannen, het tempo ging 5a 6 per uur omhoog . Het peleton spatte uit elkaar en door de weinige fietskilometers kreeg ik het al vlug benauwd, ik verzuurde tot achter mijn oren, geraakte op de Marsweg gewoon nie meer gedraaid en kon met veel moeite als laatste aanpikken , en was al blij dat de groep in 3 stukken brak. De 4 ronde viel het gelukkig een beetje stil de goei waren blijkbaar weg, we konden nog amper 38 rijden en dat was voor mij meer dan genoeg. voor de 2 de loop was de moral vrij laag ik dacht dat iedereen weg was, maar tot mijn eigen verbazing werd ik al vlug voorbij gelopen door Dirk Vermeeren en Bart Meeusen , gasten die de 1 st loop voor mij waren . moet tijden het fietsen wel heel kapot gezeten hebben want heb die gasten gewoon niet gezien . Kon ze nu ook niet volgen, en dacht het podium is al weg , tijd over 2 km 7m 19sec. Op de meet werd ik nog geklopt door Walter Aerts en moest me nog tevreden met een 5 plaats bij de 40 plus.
Het lopen ging goed maar het fietsen was er teveel aan, volgende keer misschien beter in duo meedoen, want moeten lossen tijdens het fietsen is niet goed voor de moral. Volgende vrijdag in Herentals 2 uren lopen en zoveel mogelijk km doen daar kijk ik meer naar uit.
loop ze en voor de liefhebbers fiets ze , ik heb er efkes genoeg van .
groeten marathonman Dré


Verslag Paul VR


Nationale feestdag 2011

Voor de achtste maal werd de duatlon van corsobuurtschap De Notelaar ingericht te Loenhout. Het was zwaarbewolkt en een graad of 18, prima weer om te sporten, de vele toeschouwers verdienden echter wel iets mooier weer. Ik had de vorige zeven edities telkens op het podium gestaan, dat was ook ditmaal mijn betrachting. Met Dirk Vermeiren, Bart Meeusen, Walter Aerts en mijn ploeggenoot in bloedvorm Dré Billet aan de start zou het een aardige klus worden om op het veteranenpodium te staan. Bij de seniors daagden als toppers Glen Laurens en de jonge Stijn Noens op.
Met ongeveer 110 solo’s en 73 duo’s gingen we om 16 u van start, en zoals steeds ging het weer snoeihard in de eerste hectometers. Na de aanvangsronde van 800 m hing ik in het gezelschap van Dré Billet, Walter Aerts, Bart Van Looveren en Steven Augustyns in ongeveer 35ste positie. Een ronde verder, na iets meer dan 2700 m, liep ik in een groepje met o.a. Steven Bogaerts, Steven Augustyns en een aanklampende Dré, op ongeveer 1 min. van Glen Laurens en de dappere Stijn Noens, en 15 sec. achter mijn FAT-maat KaDee.
Bij het binnenlopen van de wisselzone hoorde ik iemand roepen dat ik 28ste hing. Ik had 17’06” gelopen over de 4,7 km, zijnde 3’38”/km. De Kadee was 22” voor mij, het jonge geweld Stijn Noens sprong 1’38” voor mij op zijn carbonnen tweewieler. Den Dré moest 10“ op mij prijsgeven.
Op de fiets verzeilde ik snel in een groepje van 5, dat later werd aangedikt tot een vijftiental. Buiten Dirk vermeiren, die een eind voor ons fietste, zaten al de eerder vernoemde veteranen in deze groep. Na aanvankelijk mijn deel van het kopwerk te hebben gedaan, hield ik mij na anderhalve toer een tijd afzijdig, totdat er halfweg enkele knapen van achteruit demarreerden. In het wiel van de jonge Jan Vorsselmans kon ik aansluiten, achter mij was een gat dat langzaamaan groter werd. Het tempo was nu een stuk hoger dan voordien, ik moest alle zeilen bijzetten om te volgen, “kopdoen” was er niet meer bij. Een halve ronde verder passeerden we een groep van een tiental met daarin Dirk Vermeiren, die blijkbaar niet bij machte was aan te pikken. Als het tempo zo bleef, en ik niet moest afhaken, zag het er voor mij goed uit. Ik kon inderdaad met een dikke minuut voorsprong op de andere veteranen de wissel terug induiken. De resterende 2 km liep ik in 7’19”, ruim voldoende om nog 40” voor de sterk lopende Dirk Vermeiren te blijven. Bart Meeusen werd 3de, Walter Aerts 4de en den Dré vlak daarachter 5de veteraan. De zesde veteraan finishte overigens 2’25” na marathon-Dré.
Bij de seniors was Glen Laurens zoals verwacht de winnaar, met een voorsprong van ruim anderhalve minuut op de jonge triatleet van team185, Stijn Noens, en iets verderop kwam tweevoudig ex-winnaar Rob Douwen. Kris Driessens, KaDee voor de vrienden, was eerste Loenhoutenaar op een zesde plaats. Het mannenklassement werd overigens afgesloten door een siamese drieling van de sportclub DECLO, een club voor iets minder jonge atleten.
De organisatie was zoals al de voorgaande jaren weer perfect, het exotisch fruit werd weer gesmaakt, en de “après” was ook weer in orde. Hopelijk zijn we volgend jaar weer als deelnemer van de partij.

Groeten, en tot de Sterke Peer

PVR

Geen opmerkingen:

Een reactie posten