maandag 1 augustus 2011

2 uren van Herentals 29-7-2011

verslagje marathonman Dré:
Na een paar suppersnelle korte wedstrijden wou ik wel eens testen hoe het met de uithouding gesteld is . De 2 uren van Herentals leek mij een geschikte wedstrijd, 2 uur lang lopen en zo veel mogelijk afstand doen. Moest er alleen naartoe want mijn verzorger zag het niet zitten voor 3 u aan de kant te staan, wat best te begrijpen is.
Het was een gratis wedstrijd men moest enkel en chip om de nistel van uw schoenen doen voor de registratie van uw gelopen afstand. Om stipt 6u30 stonden we samen een 450 anderen klaar voor de start, het weer was zoals heel de zomer al ideaal voor te lopen, licht bewolkt en ongeveer 17 c. Ik had me voorgenomen niet te snel te starten, 2 uur lopen is niet niks natuurlijk. er was één ronde van 1840 meter en een afkorting van 1140 meter je kon dus halfweg kiezen voor een klein ronde of de grote. De meeste liepen de grote en ik volgde . Het was best een lastige ronde met een stuk kasseien van 700 meter lichtjes bergop en wind tegen, de andere kant daarentegen liep lekker lichtjes bergaf en wind mee . Stond op de eerste en ging gewoon met flow mee, de 1 st km in 3m40 was toch nog wat snel, het tempo wat laten zakken en die kasseien en wind deden de rest. Na 1 ronde km tijd 3.52 de 2 ronde kwam er een groepje voorbij van een 5 tal pers. die net iets te snel liepen vond ik , het tempo was ietjes gezakt 3.56/ km . Ronde 4,5 en 6 had ik al spijt dat ik het groepje had laten gaan, want ze bleven op 150 meter voor mij hangen . tussentijd na 10 km 39m08
Van pure frustratie een paar kleine rondes gelopen omdat ik er toch niet meer bij geraakte op mijn eigen tempo en een interval in de wedstrijd zag ik niet zitten . Bleef wel vrij gelijkmatig lopen na 15 km 59.12 voelde me nog vrij goed maar wist ook wel dat het laatste half uur zwaar zou worden, en zeker omdat er enkel ijskoud water als bevoorrading was . De halve marathon ging nog in 1u23.27 weer een pr. in een wedstrijd, het kan niet op dit jaar. na 25 km kwam ik door in 1u 39. 50 wat nog steeds 15 km/ uur is . Ik dacht nog 20 min. dat moet nog lukken, maar dat was buiten de hongerklop gerekend kilometer 26 en 27 gingen nog wel ongeveer 4.08 maar de laatste 3 km had de man met de hamer mij ook gevonden, die kasseien waren precies de muur van Geraarsbergen geworden, de eerste 25 km liep ik als een kievit , maar de laatste 3 km was harken en afzien, de tijden liepen terug tot 4.29/ km. Daar de klok stopte om stipt 2 u moest je zien dat binnen de 2 uren binnen waard. De laatste rondes moest je nog rekenen ook, door het verval moest ik mijn schema van 30 km een beetje aanpassen, maar met 29,25 km op 1u 58 rond , km tijd 4.02/ km kan ik leven
Even op de prijsuitrijking gewacht, maar ik was niet bij de eerste 3 . Na een paar koffies met veel LU wafels die je zoveel als je wou kon nemen ( die me achteraf niet bevielen, ik was zo misselijk als een crab) naar huis gereden. Twee dagen later naar de uitslag op het net gekeken, maar tot mijn verbazing stond ik niet in de uitslag, er waren blijkbaar problemen met de chip, die moest op de juiste manier aan de schoen vastgemaakt worden, en ik had dat natuurlijk niet goed gedaan samen met nog 30 andere lopers. Volgend jaar gingen ze zeker met chips in borstnummers werken . Spijtig want der had misschien wel een podiumplaats ingezeten de 3 de had 29, 170 gelopen ongeveer 80 meter minder dan mij, maar zo waren er misschien nog wel meer .
loop ze marathonman Dré

2 opmerkingen:

  1. zaaalig gelopen drejke! Maar hoe is da nu mogelijk dat je een hongerklop krijgt, met zoveel ervaring, zo fanatiek met voeding bezig, moar allée! Prettige vakantie!

    BeantwoordenVerwijderen