donderdag 1 september 2011

VERSLAG DUATLON VIERSEL: door PVR27/8/2011 Viersel

Voor de derde keer nam ik deel aan de duatlon van KTT in Viersel. Waar de afstanden vorig jaar nog 5-30-5 waren, werd er nu 3-20-3 gelopen en gefietst. Het betreft een niet-stayerwedstrijd, wat het een eerlijker wedstrijd maakt dan de meeste andere duatlons. Van het WOP was nieuw lid Marc Vermeiren van de partij. Hij wou minstens één deelnemer achter zich houden, en dus niet laatste eindigen.
Het weer was zwaarbewolkt, maar het bleef droog, en het was zo ‘n 18°C.
Iets na 17 u werden wij op gang geschoten. Favorieten Tim Van Hemel, Rob Woestenborghs en Glen Laurens scheidden zich direct af van de rest. Ik kwam weer moeizaam op gang, en zag mijn veteranen-tegenstanders Eddy Buts en Kurt Jurgens van mij weglopen, ook vijftiger Walter Aerts liep mij op een drafje voorbij. Als 30ste liep ik de wisselzone in, na 11’40” over 3,1 km te hebben gelopen (3’46”/km). Op de fiets zat ik vrij snel in een deftig tempo, ook tegen de wind in naast de Kleine Nete kwam ik aardig vooruit. Na 15 km passeerde ik de KaDee van het FAT, alsook Kurt Jurgens, zodat ik 2de H40(veteraan dus) was.
Ik rondde de 20,2 km in 31’51” ( 38,05 km/u), en met een 15de fietstijd kon ik tevreden zijn. Maar na een trage wissel zag ik KaDee (die met zijn loopschoenen fietste) en Kurt een eind voor mij wegsnellen. Ik zou beiden pas na de aankomst terugzien.
Een tweede loop van 11’08” over 2,8 km (3’58”/km) toonde aan dat mijn lopen niet OK was.
Het was al bij al wel een mooie wedstrijd, en ik werd na Eddy Buts en Kurt Jurgens derde H40, dus deze jongen hoor je niet klagen. Omslagpunter Marc Vermeiren hield 10 duatleten achter zich, voor hem ook een geslaagde missie dus.
De wedstrijd werd overigens gewonnen door Tim Van Hemel, voor Rob Woestenborghs en de winnaar van Rijkevorsel en Loenhout, Glen Laurens.

Tot de volgende,

PVR

1 opmerking:

  1. ondanks alles toch weer een mooie podiumplaats, toch wel een sterke fietsprestatie Pol , de kaDee voorbij rijden is nie voor veel man wegelegd.ook Proficiat aan de Marc gewoon wedstrijden doen en de rest volgt wel
    groeten marathonman Dré

    BeantwoordenVerwijderen