woensdag 21 december 2011

verschil moet er zijn! kievitloop - hel van kasterlee blijkt helletocht voor Tim

Terwijl Dré en ik het beste van onszelf gaven in Bergen op Zoom, trachtte Tim voor het eerst de Hel te bedwingen!
Aanvankelijk wilden we met de fiets naar Bergen, maar het weer besliste er anders over, vandaar dat we beiden kozen voor de 15km. Dré wilde binnen het uur lopen, mijn ambities lagen iets bescheidener, ik ben al lang blij dat ik er weer bij ben en mijn carrosserie heel blijft! Dré schoot er als een speer vandoor en liep direct een 50tal meter voor de rest uit. Ikzelf pakte het wat rustiger aan, het voelde vrij goed aan maar mijn hartslag ging toch al snel vlot boven 160. Ik nam elke km een tussentijd(deze staan netjes aangeduid met bordjes), in het begin liep ik tussen 4'10" en 4'20". Ik besloot het iets rustiger aan te doen, kwestie de hartslag beneden de 170 te houden. Toen ik na 5km in ongeveer 22' passeerde, schrok ik me te barsten, Dré stond er rustig een bekertje water te nuttigen. 'Bwaah, het ging niet echt soepel en ik ben maar binnen gelopen voor de 5km!' Stond hij rustig te wachten op mij om dan met mij verder te joggen, de tweede plaats op de 5km had hij al binnen in een tijd van 18'20" (dat noemt hij 'harken'). En dat joggen kan je bijna letterlijk nemen: ik liep aan een kleine 170 hartslag tegen een tempo van ongeveer ruim 4'20" en Dré op zijn dooie ukkie liep aan max.155! 'Tja Max' zegt hij, 'verschil moet er zijn hè!'. Enfin soit, onder impuls van mijn joggende haas nog enkelen opgeraapt en een stevige laatste km in iets boven de 4'/km, gefinished in 1h06'30", Hier kon ik mee leven en het belangrijkste was dat ik geen extra last had van mijn achillespees! De conditie komt wel als ik wat gerichter kan trainen!

Even telefonisch contact gehad met Tim i.v.m. de Hel. In de uitslag had ik gezien dat er enkel een fietstijd stond vermeld voor Tim. Blijkt dat hij heeft moeten opgeven door een voetletsel. Jammer want Tim had prima gelopen: 15km net binnen het uur en een 30e plaats, da's mooi. maar het fietsparcours was dermate zwaar dat zij regelmatig een stuk moesten lopen en Tim kreeg last van de voet. Hij is na 50km gestopt omdat de afsluitende loopproef voor hem niet meer haalbaar was. Ik denk dat Tim daar een wijze beslissing genomen heeft. Zeer spijtig natuurlijk, want Tim had stevig getraind en was in conditie, getuige zijn uitslag in Reusel. Rustig herstellen en volgende keer beter!

Marco

1 opmerking:

  1. reactie dré
    vond het van mezelf ook zwak , vertrekken voor 15 km en binnendraaien na amper 5 km ; Ik was anders vlot vertrokken liep na 1 km vlot op kop met 50 meter voorsprong op het hele pak , ik voelde me ne kampioen van het derde knoopsgat, de 2 km besloot ik wijselijk te wachten op een groepje van 5 man het tempo zat goed 3.45 /km km 3 en 4 ging het tempo terug omhoog en het groepje spatte in de enige slijkstrook uit elkaar, ik zat er nog bij , maar kreeg al zwaar op mijn heupen . Naarmate de ronde vorderde kreeg ik meer en meer goesting om te stoppen ( in de kievitloop kun je kiezen tijdens de wedtrijd welke afstand je wilt lopen ) de 5 de km was het aanklampen en had geen goesting nie meer om nog verder te lopen en draaide binnen in een tijd van 18.26 km tijd 3.41 had het gevoel dat het stroef liep , maar wat wil je, een maand bijna niet gelopen en dan ineens tegen 16,23 lopen en dan raar vinden dat het te snel gaat . Na een bekertje water even gewacht op de max en dan samen verder gelopen aan een iets rustiger tempo de volgende 10 km uitgelopen . Al bij al was ik toch tevreden van mijn totaaltijd op de 15km 1.02.50 daar kan ik me leven , volgend jaar probeer ik zeker nog wel een keer
    groeten marathonman dré

    BeantwoordenVerwijderen