zaterdag 25 februari 2012

bestuur aan de slag in de kievitloop van 19/02/'12

hierbij een korte impressie van alweer een fijn loopje. Samen met Dré als eerste toegekomen (jawel, ik reed met de auto en leer dus bij!), de inschrijvingstafel stond zelfs nog niet opgesteld. Dan maar een heerlijk bakkie koffie geslurpt en alle tijd genomen om ons klaar te maken. Dré ging voor de 15km, ik voor de 10km. Eerst een rondje van 5km rustig opgewarmd, wat versnellingen en klaar voor de start die om 10.30h stipt werd gegeven voor zo'n 160 deelnemers over de drie afstanden. Dré zoals verwacht meteen mee vooraan, ikzelf daar wat achter maar niet aangedrongen om mezelf nog niet meteen op te blazen. Eerste km ging in 3'57", de volgende in 4.00'. Dré legde deze eerste twee km af in 7.00', dit bleek uit de vluchtgegevens van zijn Garmin! Als je dat kan ben je goed bezig. Ik liet bewust het tempo wat zakken maar af en toe perste ik er toch nog een km uit van rond de 4.00'. Ik finishte uiteindelijk in 41'18", zijnde 14,5 km/h of 4'08" per km, goed voor een tiende plaats. Ik kon daar goed mee leven en boek dus langzaam maar zeker vooruitgang. Mits blessurevrij te blijven en kwaliteit te blijven trainen moet ik terug binnen de 40' kunnen lopen op 10km.
Dré hield er goed de pas in maar groot was mijn verbazing alweer toen ik hem aan de finish zag staan. Hij was binnengelopen voor de 10km op de tweede plaats in 37'02", 16,2km/h of 3'42" per km, jawadde, hij lijkt nu al in topforme en de marathon is nog ruim twee maand verder! Toen ik finishte, vertrok hij nog voor een extra temporondje, buiten wedstrijd. Hij legde dat dan nog freewheelend af in 20'20"! Halookes! Moe maar voldaan keerden we huiswaarts!
Volgende afspraak volgende week zondag 3 maart voor de duatlon van Putte!
Tot de volgende, Marco

1 opmerking:

  1. ja ik geef toe ik heb altijd moeilijk om 15 km te doen, heb de slechte gewoonte met de kop mee te starten en dan gaat heel snel omdat de mannen van 5 km niet moeten sparen en vol gas geven. De eerste 2 km in 7 min is voor mij ook loeihard, dan volgt er een km met een stuk bos dat deze keer wel ook goed bij lag, daarna kwam de wind op kop en kon ik het strakke tempo van de latere winnaar van de 10 km niet volhouden. na 5 km kwam ik samen door met Ben Spruijt van Esak meer dan half zo jong door in 18.22 min. half weg de 2 de ronde werden we bijgehaald door iemand die 3.45/km wou lopen op de 15 km, het was serieus harken mar kon em net volgen, tijdens de wind op probeerde hij nog op de kant te zetten, maar ik heb niet veel nodig voor uit de wind te zetten. na 10 km kwam ik door in 37.02 en kon het weer nie laten om binnen te lopen. Na even gewacht te hebben op de Max voor nog wat uit te lopen, maar die had geen goesting meer dan zelf maar vertrokken voor de laatste 5 km die nog in een behoorlijk tempo kon afleggen 20.20 min. hopelijk volgende keer wel de 15 km want de marathon komt als maar dichter
    groeten marathonman dré

    BeantwoordenVerwijderen