zondag 12 februari 2012

PVR in Etten Leur

Etten-Leur, zondag 29/01/2012

Na zaterdag in Wortel een veldloop op kruissnelheid te hebben afgewerkt, ging ik zondag voluit voor de “crossduathlon Etten-Leur”. We moesten 6,5 km lopen, ongeveer 22 km fietsen en nog eens 3 km lopen. Het fietsparcours was snel met enkele technische stukken in en een enorm zwaar en nat stuk wei van 200 m. Het was ongeveer 0°C en een beetje guur.
Met een honderdtal solo’s en een dertigtal duo’s gingen we om 13 u van start. Ik liet de eerste kilometer weer maar betijen, ik werd dan ook langs alle kanten voorbijgelopen. Bij het binnenlopen in de wisselzone na 25’28” zag ik KaDee van het FAT juist met de fiets vertrekken. Ik hoorde Marco Di Bevero, die samen met Marathon Dré de korte duatlon had betwist, roepen dat ik 26ste liep.
Op de fiets duwde ik meteen door, en maakte flink snelheid. Of ik had toch alleszins dat gevoel. In de beruchte wei, waar we even voordien ook al waren doorgelopen, haalde ik echter nog ongeveer 10 km/u, toch zag ik niemand sneller rijden. Na vier rondes en 59’45” fietsen kon ik de afsluitende 3 km beginnen lopen. Ik kon nog een mooi tempo aanhouden, en liep 11’40”.
Als 15de solo finishte ik in 1u 36’53”, en door afwezigheid van Rob Barel haalde ik de 1ste plaats bij de categorie 50+. Maar wat mij meer tevreden stemde was dat ik bij de 40+ ook nog op het podium zou hebben gestaan, net zoals vorig jaar naast Armand Vandersmissen en Huub Maas.
De wedstrijd werd overigens gewonnen door Geert Laurijssen, die weer als een beest iedereen wegfietste, KaDee werd 13de solo en greep hiermee juist naast de prijzenpot.
Het was een mooie wedstrijd en een mooie organisatie. Hopelijk volgend jaar terug in “de Kogelvanger” in het Nederlandse Etten-Leur.

Groeten
PVR

1 opmerking:

  1. weeral een knappe prestatie in uw nieuwe reeks plus 50, daar kun je mee thuis komen, trouwens ook schone teneu, valt ook goed op tussen al de rest
    groeten dré

    BeantwoordenVerwijderen