zondag 12 februari 2012

Tim en Paul aan de slag in Zolder
Zolder 11/2/2012

Met ploegmaat Tim Vissers naar Zolder-Bolderberg gereden, waar voor de twintigste maal de ‘Limburgse Mountainbike Duatlon’ van TTHZ werd ingericht. Voor mij was het de vijfde deelname aldaar. Het was bitter koud, het vroor een graad of vier, er was wel een dun zonnetje. Door de bittere koude was het moeilijk de juiste kledijkeuze te maken, ik hoorde achteraf dan ook velen klagen over verkleumde vingers en koude spieren, topfavoriet Pieter Rijnders werd zelfs tot opgave gedwongen vanwege onderkoeling.
Om 14.30 u werden de 123 solo’s op gang geschoten, 5 minuten later nog eens 25 duo’s.
Als naar gewoonte vertrok ik weer relatief rustig, zowat rond de 35ste plaats. Na een 500 m liep ik Walter Aerts voorbij, die ook niet te snel vertrok. “We worden oud, Paul” riep Walter, iets wat ik alleen maar kon beamen. Een jaar of zes geleden vertrokken wij beiden steevast bij de eerste 15. Ik raapte toch nog een pak lopers op, zodat ik ongeveer als twintigste kon wisselen, na 11’45” over 3,2 km.
Of beter : niet wisselen, want door mijn niet-schoenwissel kon ik als pakweg 12de aan het fietsen beginnen. Na één ronde kwam Walter Aerts, hier vorig jaar winnaar, mij voorbijgestoven en een tijd later ook Gunter Juliens, de man die mij klopte in onze eigen WOP-winterduatlon. Die mocht ik niet laten gaan. Ik klampte aan, maar door een hapering aan mijn versnellingen op de steilste klim van het parcours begon ik aan een jojo-actie. Ik moest er enkele malen af, maar kwam er steeds terug bij. In de 3de ronde haalden we Walter terug in, die na een val op het bijwijlen gladde parcours, een stuk voorzichtiger was gaan fietsen. Nu waren we met z’n drieën aan het jojoën, tot Walter in de laatste ronde de rol definitief loste, en Gunter een vijftigtal meters op mij uitliep.
Wij waren ondertussen nog enkele plaatsen opgeschoven, en ik verliet als 7de het fietsenpark voor de afsluitende loop. Eén senior die net na mij vertrok liep mij nog voorbij, op de lopers die ik honderd meter voor mij zag naderde ik geen seconde.
Ik finishte dan ook als achtste, en als derde veteraan. Over de laatste loop van 3,1 km deed ik nog 11’48”. De twee lopers die ik in het zicht had bleken Erik Thijs en Wim De Waele te zijn, beiden ook veteraan. Zij waren beter, meer dan deze derde plaats zat er voor mij niet in.
Mijn ploegmaat Tim tenslotte finishte, door gebrek aan fietstraining de laatste weken, op een 29ste plaats. Met een degelijke fietstraining moet hij hier mijns inziens top tien kunnen halen.

Tot de volgende
PVR

2 opmerkingen:

 1. ne dikke proficiat Pol , de start gaat misschien wat te snel, maar aan de finisch zit je toch maar mooi weer bij die top 10 en dat wil wel wat zeggen daar in zolder
  groeten marathonman dré

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Rob Van den Muysenbergh13 februari 2012 om 22:31

  Amaï Paul, ge blijft een beest!
  Nen dikke proficiat & doe zo voort.
  GO PAUL GO!!!

  BeantwoordenVerwijderen