dinsdag 22 mei 2012

10 Mijl westmalle 20/05/2012

de eerste warmte van een hopelijk  lange warme zomer:
we hebben er lang op moeten wachten , maar uiteindelijk  word het weer  toch  beter . Zondag stond de  parel der kempen  op het programma  mijn eerste 10 mijl na de marathon . Het weer was totaal omgeslagen, met een temp van 26  graden  en een zwoele lucht . De  warme massagecreme konden we thuislaten  en veel  vesten waren ook niet meer nodig . Rond 15u 30 stonden we met  een 120 tal deelnemers klaar voor de start , ik had goesting voor te  knallen , gewoon volle bak vertrekken   en zien waar dat het schip strand. Het vertrek was vrij rustig en kon met vrij vlot in de kopgroep   handhaven, de eerste km  in 3m35 is te doen .  had me wel duidelijk verkeken  op de latere winnaar  een nog kleiner manneke dan ik  met sjottersbroek tot de knie , ik dacht wa kom die hier doen , nog geen km later wist ik al beter  want hij trok de kopgroep  uit elkaar en ik moest al passen .  De benen voelde na 4 km al zwaar aan, weet niet of het door de eerste warmte kwam  maar  mijn virtuele loopmaatje  liep langzaam maar zeker  weg  hij zou netjes  binnen het uur lopen .  Blijkbaar had iedereen wel wat last van de warmte er waren slechts 3 atleten  die onder het uur liepen .  halfweg  kwam ik door  in 30: 45   en versnellen zat er niet meer , eerder proberen het tempo vast te houden , de tijden  liepen al op naar de 4 min per km . De laatste ronde  waren we nog met 2  voor de 5 en de 6de plaats,  met tijden was ik niet meer  bezig alleen nog proberen die 5 plaats  te behouden , was veel te vroeg door gegaan  en voelde dat het gat niet verder uitdiepte .  Bij km 15 liet ik me terug in lopen  en probeerde nog wat te drinken en  te recupereren,  maar één versnelling in de laatste km en wist wie er de 5 pl zou  pakken  ik niet . Maar met een 6 pl  was ik ook content  en die tijd kon me gestolen worden  ben blij  dat ik nog loop  volgende keer  beter .
Na de wedstrijd bij de prijsuitreiking  was er nog een aangename verassing   er was een veteranen B klassement  boven de 45j   en ik mocht op hoogste schavotje  dat is ook leuk natuurlijk . Moest nog iemand zoeken voor die bos bloemen  en al die prijzen  naar huis te doen, ik was met de fiets en mijne rugzak zat al vol.  De Rob Loos  was wel bereid  het bij mij thuis af te zetten  waarvoor dank . na een paar trappisten  op een gezellig terras  richting wuustwezel  gefietst .
Als het nu heel de week warm blijft  zijn we tegen zondag bij de Kleipikkersrun  de warmte  gewoon .
loop ze     Dré
volledige uitslag  10 mijl: bekijk uitslag

1 opmerking:

  1. Straffe Dré!!! Je blijft knallen! Het was redelijk zwaar; ik kan er van mee spreken want bij mij was het grellig slecht. Morgen de 20 Km door Brussel, dat zal ook weer een patat tegen mijn oren zijn. Maar, ik klaag niet, ik loop!

    BeantwoordenVerwijderen