dinsdag 15 mei 2012

1st dag hoogtestage Achouffe 28/04/2012

Hoogtestage Achouffe 2012

Dag 1 Vrijdag

Het was weer zover, het laatste weekend van april “onze hoogtestage”. Stanny en Max pikten mij vrijdagmorgen iets na negenen op in het”landelijke Borgerhout”.Op de parking in Ranst hadden we afgesproken met Luc en Marc om samen de weg te vervolgen naar Achouffe.
Al snel waren we elkaar uit het oog verloren op de autosnelweg, toen al zat de snelheid er goed in. Na wat rallywerk door de “Stanny” begeleid door copiloot “Max” en seingever “Bart” in “de bossen van Wallonië” toch nog net binnen tijdslimiet op onze bestemming geraakt. Na wat installatiewerk, het verorberen van onze knapzak, het meegereisde brood en speculoospasta en enkele tassen koffie de fiets op voor onze eerste rit. Een ritje op de Garmin van een 45 kilometer met enkele goede opwarmers. het buiten rijden van Achouffe een halve Rosier en in Houffalize een kilometer tegen ongeveer 10%. Na een kleine 2 uur terug in onze chalet met 45 kilometer en 830 hoogtemeters op onze teller. De tweede lichting Omslagpunters kwam rond half vier ook aan en een uurtje later zaten we terug op ons zadel voor deel twee van vrijdag. Wim had direct af te rekenen met materiaalpech, maar na een wielwissel was dit euvel snel opgelost. Onderweg toch wat regen op onze nek gehad van de dreigende wolken, maar al bij al viel het weer toch mee. Na constant op en neer te rijden over totaal onbekende hellingen in een toch wel verassend mooi landschap rond 19 uur terug in onze chalet. Met 60 kilometer en 1045 hoogtemeters op onze teller waren het samengeteld wel twee pittige ritten. Vooralsnog reden we een vrij hoog tempo, de sterke klimmers stopten zich niet weg en voorlopig werd er nog niet met cartouches geschoten.
Na het recuperatiepapje, een warme douche, aan tafel voor de culinaire hoogstandjes knap verzorgd door het bestuur. Na enkele glazen wijn, trappisten en andere geestrijke dranken redelijk op tijd onder de lakens. De verdiende rust voor de volgende dag.

1 opmerking:

  1. Golden marmotte boy stanny.16 mei 2012 om 21:59

    Wat mooi he mannen allemaal in de zelfde tenue

    BeantwoordenVerwijderen