woensdag 30 mei 2012

de kleipikkersrun 27/05/2012

eindelijk  nog eens enkele  woppers aan de start van de eerste kleipikkersrun  te Sint Lenaarts. Was blij  nog eens een paar clubgenoten  te zien op een stratenloop , Paul van Riel kon niet omdat hij moest starten in de 20 van Brussel  waar hij trouwens weer een mooie prestatie heeft neergezet  1u 22 op dat parcours is snel . Had met de Luc Vrins afgesproken om de 9,9 km te lopen , het was een rondje van 3,3 km en we gingen eerst een rondje loslopen , er was ondertussen  wel nog de 6,6 km bezig  en we hadden onze nummer al op,   veel mensen dachten dat wij ook meeliepen , heb nog nooit zoveel aanmoedigen  en respect gehad als toen, bij de bevoorrading gewoon even gestopt  er was daar veel schoon volk,  rustig gedronken en verder gejogd  eigenlijk is dat veel leuker dan al dat gejak altijd , nu konden we rustig rondkijken  en ons amuseren . Maar zo zitten we niet ineen natuurlijk  rond 5 u stonden we met een 115  deelnemers klaar voor de 9,9 km  bij de start zagen we  nog een wopper opduiken  den Tim Vissers had zijn loopschoenen  ook terug gevonden  en ging wel eens vlug meelopen . De start was rustig, kon me de eerste 700 meter in kopgroep handhaven  twas dan ook volle bak windop , toen we windaf draaide  moest ik gelijk passen  en liepen en 6  tal lopers weg , ik dacht laten lopen  de wedstrijd is nog lang en het was weer bloedheet , na 1,5 km kwam de Tim  mij zo vlot voorbij gelopen  dat ik nog niet dacht om aan te pikken  zo snel liep hij , wij kwamen door na 2 km in 7 min rond  en dat is nog altijd zeer snel voor mij . de eerste ronde  hebben we gelopen in  3m 37/ km, de volgende ronde moest ik toch even bekomen  en liep het tempo terug tot  3m54/ km , zag ook dat den Tim niet meer verder weg liep en dat hij het moeilijk aant krijgen  was. Bij het ingaan van de laatste ronde  in een ruk het gat dichtgelopen , even achter zijne brede rug uit de wind  wat bekomen  en dan volle bak  erover  hij had met ons de eerste ronde ook geen compassie .  Door die laatste versnelling  moet mijn kompaan (Verheyen Luc) waar ik al 3 wedstrijden  mee samenloop  lossen   en kon ik als 8 st  binnenlopen  in een tijd van  37.19 . de Tim kon zijn 10 de plaats vasthouden  in een tijd van 38: 13 wat voor de eerste keer zeker niet slecht is nog een beetje meer indelen  en dan zit die 37 er ook wel in .
Bij de Luc moest de zoals gewoonlijk de goesting nog komen  voor de start , hij  zou graag rond de 45 min lopen en niet te snel vertrekken  zijn eerste ronde  was 15 min  en ook zijn traagste ronde,  de  volgende ronden gingen iets sneller en hij kwam netjes binnen op  een 35  plaats , tijd 44:25 min. ruim binnen  de verwachtingen.
Om in schoonheid af te sluiten  nog een rondje losgelopen  samen met de luc , iedereen bedankt  voor de vele aanmoedigen , nog eens extra gedronken in de drankpost ,  tijdens de wedstrijd heb ik precies altijd zo weinig tijd.
Ik had samen met de Tim zelf nog een geldprijs , die we met smaak hebben opgedronken  bij den  Benny  een paar klein trappistjes hadden we wel verdiend dachten we.
volgende week  voor mij terug een loopje weet nog niet goed welke , en voor ons topatleten  start nu echt het triatlonseizoen
loop, fietst en zwem ze
groeten dré
volledig uitslag: Uitslag 9.9km

Geen opmerkingen:

Een reactie posten