donderdag 7 juni 2012

heilig bloed hoogstraten 6/6/2012

zwaar deelnemersveld  in hoogstraten
hoogstraten is al jaren een klassieker  in het statenloopcircuit , het is een loopje dat niet veel reclame moet maken voor goede lopers aan de start te krijgen, daar zorgen de euro's wel voor . Dat je de dag zelf niet kunt inschrijven voor de wedstrijd  vind ik wel een minpunt, maar niet getreurd  voorafinschrijven is de boodschap.
Het was een lekker loopweertje   15 C   en geen regen ( die was er morgens al uit gevallen met bakken .)
 rond 6u30 stonden we met een  300 tal lopers,  waaronder wel terug veel woppers aan de start .
In volgorde van aankomst:  10 km
29 stef Anthonissen ........35:21
34 dré Billet.....................35:55
45 Paul van Riel...............36.55
76 Raf van den Kinschot...40:07
90 Guy Vermeulen............41:17
144 Max Vermeeren..........44:38
jogging  5km
Michelè  lavigne.....26:10
Jan van Lerberghe....26:10
8 clubgenoten  dat is een record voor dit jaar,  volgende week bij de toprun  misschien boven de 10 woppers
Met al die snelle mannen was de start  gewoon loeihard , en ik liet me vangen om mee te gaan   de eerste km in 3:18  is veel te snel voor mij  en zat  veel te vlug in het rood , na 3 km  in 10:28  moest ik  het tempo laten zakken  en de gasten die vorig jaar  nog kon volgen laten  gaan , en proberen wat te herstellen . Maar als je het  motertje opgeblazen  hebt  is dat lastig , moest nog een 5  tal lopers laten gaan voor ik terug kon aanpikken .  kwam na één ronde  nog door  op 17:35  exact dezelfde tijd als vorig jaar, maar wist toen al  dat er geen pr. meer in zat . De 2 de ronde vrij rustig aangevat , vrij lang moeten wachten  op een volgend
groepje, kon zelf geen tempo meer lopen , was gewoon aant harken . De laatste 2 km kwam ik er terug door en kon het tempo terug wat opvoeren  en enkele lopers terug oprapen , er waren er blijkbaar meer die te vlug gestart waren . Strande net weer in het zog van  Luc Verheijen ,  das al de 4  wedstrijd dat we ik elkaars buurt lopen . Door de goede slotkilometers   kon ik de 2 de ronde nog afleggen  in 18:20 min. totaal tijd : 35.55 min,   3m42/ km  slechts  1 sec per km boven mijn  pr. daar kan ik met leven.
Van de andere woppers heb ik niet veel gehoord want ik moest vlug naar huis.
Ons jong veulen  Stef   kon de oude paarden  Dré en Paul al vrij vlot afhouden , ja Paul ik voel het ook die 5 ervoor  dat begint ge te voelen .   de Raf en de Guy   konden net het gevecht met  de 40 min grens niet winnen, en de max liet al netjes binnen de 45 min .  Jan en Michelè liepen de jogging als doorgedreven training .
Zaterdag krijgen we al  terug een herkansing  met de kappellekesloop.
loop, zwem en fietst
groeten marathonman dré

Geen opmerkingen:

Een reactie posten