dinsdag 19 juni 2012

triatlon Retie 17/06/2012

verslag van Max en Luc:

Met meer dan 400 deelnemers en een volledig volzette kwart triatlon gingen Marc Vermeiren en Luc Vrints zondag 17 juni van start in Retie, Marc voor de 1/8e triatlon en Luc voor de 1/4e triatlon. Raf Van de Kinschot wou ook nog inschrijven maar spijtig genoeg was hij te laat en Simonne had weer zo graag meegedaan maar op zondag wacht haar de plicht in ’t frituur.
Het mooie weer was ditmaal eindelijk van de partij.
Het zwemmen vond plaats in het kanaal Dessel-Schoten en het ging hen beiden goed af, 500 m voor Marc en 1500 m voor Luc . Spijtig misschien voor Luc die bij het keren aan de boei iets aarzelde omdat het hier toch niet zo goed aangegeven was voor de 1/4e-reeks of ze nog even rechtdoor moesten zwemmen of al terug moesten draaien.
Van daaruit fietsten ze dan richting Retie, wat toch een 5-tal km van de vaart lag, zodat je als toeschouwer je nog een eindje moest verplaatsen om in het centrum te komen maar onderweg was er kans genoeg om hen nog eens te zien passeren.
Buiten de zon die van de partij was stak er ook een stevige wind waardoor het tempo van het fietsen toch iets lager lag dan in Meer. Het lopen ging bij beiden heel vlot. Wat wel opviel was dat er in Retie duidelijk wel wat meer specialisten tussenzaten dan in Meer, er waren tenslotte ook dubbel zoveel deelnemers.
Marc heeft zijn reeks goed afgewerkt, met een tijd van 1.16.33 u en een 7e plaats in zijn categorie bij de 50 plussers en Luc met een tijd van 2.31.46 u en een 8e plaats in zijn categorie bij de 50-plussers.
Nadien gingen we er nog eentje drinken met Luc en Renilde en Luc wou perse nog even blijven want alle nog aanwezige deelnemers maakten kans om een prachtige fiets “Icarus Flandrien”, geschonken door Ridley, te winnen. Hij voelde het in zijn aderen dat die fiets van hem ging zijn en toen er een eerste keer een nummer getrokken werd kwam er niemand af naar het podium. Daarna werd er een tweede nummer getrokken en ineens klonk het daar : nr. 194, Luc Vrints uit Loenhout wint de fiets !
Luc spurtte naar het podium en je zag hem glunderen maar hij stond daar zo verbaasd dat hij niet goed wist wat te zeggen. De nodige foto’s werden genomen en één dezer dagen wordt de op maat aangepaste fiets bij hem thuis geleverd.
Daarna moest hij er natuurlijk dan nog wel een ene geven, dat was het minste wat hij kon doen en samen met enkele collega’s van het Fat Team hebben we de dag dan mooi afgesloten met een paar goei frisse pinten.
Raf, spijtig jongen, … de thuisblijvers hadden ongelijk ! En natuurlijk een dikke proficiat aan onze twee 50-plussers die van de partij waren. De foto’s zijn nog onderweg dus die volgen later wel.
Van een trouwe supportster

2 opmerkingen:

 1. proficiat mannen jullie hebben het al ver gebracht ne kwart wil al niks meer zeggen en een trouwe supportster die wil ook wel.
  groeten marthonman dré

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wim Van Looveren20 juni 2012 om 16:27

  Tja Luc, als ge al kunt zeggen dat ge splinternieuwe koersfietsen kunt winnen met het sporten ... Da kunnen er nie veel zeggen hoor ! Aleen (bijna) profs kunnen dat ...
  Proficiat! Grtn, Wim

  BeantwoordenVerwijderen