vrijdag 31 januari 2014

velddualtlon etten Leur

verslag Paul van Riel
26/1/2014 Crossduatlon Etten-Leur
Daar ik al een tweetal weken met een kuitspierblessure zat opgescheept, was mijn deelname aan de crossduatlon twijfelachtig. Ik besloot het er toch maar op te wagen, in de hoop dat er een miraculeuze genezing had plaatsgevonden in de nacht van zaterdag op zondag. Ik kon, als het echt niet meer ging, nog altijd uit de wedstrijd stappen. Ik deed ook geen loopopwarming, ik zette alles op de wedstrijd.
Om 13 u startten we met goed 120 solo’s en een dikke 30 duo’s. Vanaf de eerste meters voelde ik dat mijn kuitspier tegenspartelde, maar half hinkend liep ik verder. Na 2 km, juist voor de koeienstal waar we moesten doorheen lopen en fietsen, wilde ik opgeven. Ik was al vertraagd, maar kreeg plots weer een hersenimpuls die mij liet verderlopen, zij het op een iets trager tempo.  Na bijna 26 pijnlijke minuten bereikte ik de wisselzone. Normaal wissel ik nooit van schoeisel, maar nu deed ik dat wel, en na een klein minuutje kon ik beginnen fietsen.
Op de fiets had ik minder last van mijn kuit. Ik moest door mijn trager lopen natuurlijk wel meer fietsers voorbijsteken, maar dit ging vrij vlot op dit loodzware, niet te technische parcours. Na een uur “stoempen” kwam ik met schrik terug de wissel in.
Terug de loopschoenen aan, en de laatste 3 km moesten er dan ook nog maar bij kunnen. Het ging moeizaam, en ik werd regelmatig voorbijgelopen door andere duatleten. Maar een podiumplaats bij de 50+ moest er toch nog inzitten dacht ik, dus ik zette door. Niet dus! De derde  50+er liep namelijk zo snel, ongeveer 9’20” op iets meer dan 3 km, tegenover 13’55” voor mijzelf. Hij liep zelfs een halve minuut sneller dan Colin Bekers, een Nederlandse subtop-loper die als duo meedeed, zodat ik voor het derde podiumplaatsje met een kleine minuut geklopt werd. Of zou de brave man misschien stiekem een rondje te weinig gelopen hebben??  Dat zullen we uiteraard nooit te weten komen. Feit is dat ik net naast het podium viel, en dat mijn blessure er niet beter op was geworden. Maar toch had ik geen spijt dat ik had meegedaan.
De wedstrijd werd gewonnen door de man uit Herent, Seppe Odeyn, voor Joost Christiaans en Carlos Baltus. Kris Vermeiren werd knap 8ste, Jasper Van Nimmen, die met zijn broek en val aan de pindraad was blijven hangen werd 12de en Bart Van Looveren, die niet zijn beste dag had, werd 16de.
Etten-Leur, misschien tot volgend jaar!

Paul

1 opmerking:

  1. Golden Boy Stanny4 februari 2014 om 17:56

    Ja Paul nog zoveel grinta en karakter chapeau man..Opgeven staat niet in onze woordenboek. Eigen aan 50+denk hé.

    BeantwoordenVerwijderen