dinsdag 7 januari 2014

veldrit Breda

Breda “15/12/2013”:
Waar het  vorig jaar allemaal begonnen is, is het dit jaar het einde van het cross seizoen bij “WBVC”.
Op deze wedstrijd had ik me ontzettend verheugd.
Ik vind persoonlijk dat Breda een mooi parcours is met de kleine bergen, zandbakken, balken, trappen en een aantal lussen/rechte lijnen.

Net zoals alle andere wedstrijden van dit seizoen moest ik achteraan starten. In totaal was er een deelnemers groep van 36  renners.  Tijdens een aantal wedstrijden ben ik niet in mijn klikpedaal geraakt. Deze keer was anders, ik zat snel in mijn klikpedaal maar net voor mij een aantal meter na de start was er een val die ik met veel geluk heb kunnen vermijden.

Natuurlijk zoals vele renners, heb ik een aantal plaatsen verloren. Als eerste obstakel hadden we de zandbak. Bij mijn verschillende opwarmingsronden lukte het mij om over deze zandbak te rijden, maar toch had ik me voorgenomen om tijdens de wedstrijd hier te lopen. Zo was ik er zeker van dat ik geen kostbare seconden verloor. 

Kris Driessens (FAT-TEAM) reed een aantal plaatsen voor mij. Ik heb getracht om naar zijn wiel te rijden maar de aantal deelnemers tussen ons heeft dit belemmerd. daardoor kon ik  niet op tijd passeren. En weg was hij.

 Na een aantal toeren stevig trappen naderde ik een groepje van een 4 tal renners daar heb ik me bijgevoegd. Samen beklommen we de trappen en de balken dit lukte me in het algemeen erg goed en kon ik dus een aantal meters nemen. Een aantal ronden verder heb ik me na een aanzoek in iemand zijn wiel gevoegd en zijn we samen voor een aantal mannen  gegaan.  Helaas na een aantal ronden rijden  was er wind op kop en heb ik hem helaas een aantal meters moeten geven.
Maar na hard werk hebben we nog mannen voor ons te pakken gekregen.   Daarna was het mijn buurt om op kop te rijden, helaas heb ik deze plaats snel terug moeten afstaan en is mijn helper er vandoor gegaan.  Jammer genoeg had ik een cartouche verschoten.

De laatste ronde was vrij tactisch. Hier had ik graag op de 2de plaat gezeten, dit omdat ik dan beter de spurt kon aanzetten. Ik heb dan toch de kop moeten nemen omdat er een aantal renners achteraan aankwamen. Ik heb niet lang getreuzeld en heb dus met volle moed de laatste rechte lijn genomen, en de lussen getrotseerd. De lussen lagen redelijk kort achter elkaar, dit leiden ervoor  dat we bijna bij elke lus stil kwamen te staan.  Ik had gehoopt dat mijn achterliggende man zijn voet moest zetten, zodat ik vervolgens de spurt kon aanzetten.  Dit was helaas niet het geval, hij is goed blijven balanceren en zat recht in mijn wiel.

Uiteindelijk heb ik de spurt aangetrokken maar helaas stond ik in een te kleine versnelling waardoor ik niet snel genoeg kon vertrekken.  Maar zelfs al had ik goed gestaan met mijn versnelling, had ik nog verloren want “Kenny Ysenbaardt”  was te snel. Op zijn spurt zat nog heel wat snee.

Na een zware rit met veel ups en downs, ben ik toch ontzettend blij met mijn 14de plaats.
Dit was mijn waarschijnlijk mijn laatste rit voor dit jaar. Nog een aantal in het komende jaar 2014, daarna start het seizoen op de weg.

Alvast Prettige feestdagen en een fijn eindejaar.


“Stef Anthonissen” 
 bedankt Stef voor de mooie jaren bij onze clubje, wij wensen je veel succes bij je nieuwe club

Geen opmerkingen:

Een reactie posten