vrijdag 2 mei 2014

10 mijl Antwerpen 27/04 /2014

De 10 mijl is een jaarlijkse afspraak voor ons clubje, we hebben het in loop der jaren zien uitgroeien  van een  leuke stadsloop  van 6a 7000 duizend  deelnemers  tot een megawedstrijd van bijna 30000 deeln., het voordeel is  dat de sfeer elke jaar beter word, heb geweldig genoten van de aanmoedigen  van iedereen  waarvoor dank.
Smorgens nog vlug naar de marathon gaan kijken  onze marathonman jef Augustijns  liep zijn 3 de  dit jaar in  een toptijd van 3u 18min . Ik zat samen met  Mark Vermeeren en Luk Vrins   onze vrouwen en de Steven  gezellig op een terrasje en dachten de Jef blijft nog wel even weg, maar plots zagen we hem door de bocht zoeven , we konden hem nog net luidruchtig aanmoedigen . Nog geen 5 minuten later was hij al terug, hij moest toch even zijn supporters groeten, zag er helemaal niet kapot uit, moest nog wel naar de cross op de Molenbergen  en had dan maar vlug gelopen, alle middelen voor en pr te lopen zijn goed .
Tegen 1 u kon de Luc het niet meer houden en wou naar de Linkeroever vertrekken, hij mocht ook in de eerste wave vertrekken  om 15 u. ik zelf mocht ook  om 15 u starten  maar had precies nog tijd genoeg, op men gemakie men nummer afgehaald  een beetje in het gras gelegen  naar de mooie blauwe lucht gekeken even gedacht aan men 2 maten die misschien wel op de eerste rij aant kijken  zijn, wie zal het zeggen .
 De luc was ik vlug kwijt  hij  was overgelopen voor één dag naar  janssens farma.
Ik heb als de echte profs opgewarmd voor de start en mij de laatste 5 min gewoon bijgezet  wel discreet een stuk naar achter gekropen  en kon 30 sec na het startschot al beginnen lopen, de 1 st km liepen er nog wel veel in de weg, maar vanaf  brug naar de autostrade kan de kraan helemaal open .
het liep lekker, na 3 km kwam ik door na 11 min rond . maar ik weet uit ervaring dat de wedstrijd echt begint  bij het uitkomen van den tunnel  dan voel je pas echt hoe de benen zijn, een klimmetje van 1km  van 3,5 %  omhoog gelijk gevolgd door een 2 de   korter maar veel steiler . Daar kreeg ik het een 1st keer moeilijk  hartslag ging al snel boven de 175  en kon geen 4min/ km  meer lopen . Op de kaaien
het tempo een beetje laten zakken  want ik wou toch wel wat genieten  van  de duizenden supporters en als je stikkapot zit lukt dat niet meer. Vanaf km 7 begon het wonderwel terug te lopen  kon weer netjes kilometers lopen van 3 m45  dat was puur genieten  met kippenvel op de armen . De konijnenpijp  zou beslissen  of het een toptijd zou worden   bergaf nog een beetje gespaard  maar die 1000 meter bergop het gas erop,  het ging vrij vlot maar na  700 meter  kwamen die krampen  weer opzetten  en moest  het tempo laten zakken , eenmaal boven  was alle souplesse weg  en was de laatste km gewoon harken, was wel niet alleen  ze zaten allemaal op hun tandvlees want der  kwam niemand meer over . De klok stopte op 1u 2min 7sec.  volledig in kramp  maar super tevreden  1 min 30 beter dan vorig jaar,  een mens  kan met weinig  gelukkig zijn en voor wat het waard is  6de pl. bij de 50 tot 55 jaar van de 1556 deelnemers.
De Wim van Looveren moest in de 2 wave starten  en liep heel de wedstrijd  tegen een muur  van lopers en kon pas doorlopen  in den tunnel  liep toch nog een mooie tijd van 1u 4 min
De Luc  liep 1u 25 min  en was toch wel redelijk diep gegaan zei achteraf.
Van de Mark heb ik niets meer gehoord  zijn tijd was 1u 24  min, war voor zijne doen een snelle tijd is
Tim Vissers  heeft ook meelopen  1u 9 min  is voor den Tim  geen toptijd , maar hij heeft onderweg misschien ook wel duizend keer moeten zeggen  "pardon."
Na nog wat nagepraat een lekker soepje  gegeten  en  op het gemakje naar huis.
loopze
ciao  Dré

als er nog foto's zijn mag je die doorsturen, ik zet ze erbij

Geen opmerkingen:

Een reactie posten