maandag 7 juli 2014

5 juli 2014: open Belgisch kampioenschap duatlon Kortrijk

5 juli 2014: open Belgisch kampioenschap duatlon Kortrijk
Ik besloot nog eens een “grote” duatlon mee te doen, en daar er niet veel organisaties van zijn, koos ik voor Kortrijk. De afstanden waren 9,2 km – 41,5 km - 6,1 km. Het weer was dreigend, maar tijdens de wedstrijd zou het nagenoeg droog blijven, en het was een graad of 23 en een beetje laf.
Met 118 mannen werden we, 7 minuten na de 15 dames, op gang geschoten. Het was een zwaar loopparkoers, met na een kilometer een serieuze afdaling en verder wat vals plat en enkele korte klimmetjes. Het eerste lopen ging ronduit slecht, en met een 63ste looptijd liep ik na 37 minuten de wissel in. Een minuut later verliet ik deze weer. De hectometers voor mij reden er enkele atleten, het was nu kwestie van ernaartoe te rijden en dan maar hopen in een goed groepje terecht te komen. Na een serieuze inspanning kon ik een tweetal bijbenen, en het bleken twee kerels te zijn die wilden meefietsen. We pikten tijdens de eerste ronde van 13,5 km nog een aantal rijders op. Voor sommigen was het tempo op het zware parkoers te snel, uiteindelijk konden we met een zestal stevig doorfietsen. We duwden stevig door, en halfweg de laatste ronde haalden we een groep van minstens 12 renners in, waarvan sommigen bijna 3 minuten voor mij waren beginnen fietsen. Met deze grote groep liepen we de wisselzone in, ik bijna als laatste, de snelheid van de wissel was in zulk een zware wedstrijd toch niet zo belangrijk. De laatste 6 kilometer lopen was het kwestie een deftig tempo te vinden, iets wat mij half lukte en na 2u12’ liep ik als 36ste in totaal en 4de 50-plusser over de meet, op 2’45” van Kurt Jurgens, de winnaar in onze reeks.
Besluit: een zware, maar leuke wedstrijd, waarin het lopen niet goed ging en het fietsen heel goed.
Groeten

PVR

3 opmerkingen:

 1. knap knap Pol, dat fietsen jou sterkste punt is zie ik al jaren en dat lopen zit ook nog wel goed als je 4 de kunt worden op een belgisch kampioenschap duatlon mag je best trots zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Golden Boy Stanny.8 juli 2014 om 23:11

  mooi mooi Pol.Sterke wedstrijd.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. marco di bevero16 juli 2014 om 00:41

  ...en dat allemaal met de glimlach zo te zien op de foto's! Proficiat Paul!

  BeantwoordenVerwijderen