maandag 6 juli 2015

triatlon BIR


4 juli 2015 – BIRatlon 4 juli 2015 – BIRatlon

De mannen en vrouwen van Bracht in ’t Rood richtten hun eerste triatlon in over de afstanden 400 m – 26 km – 6,2 km. In laatste instantie had ik mij ingeschreven voor deze wedstrijd. Ik was zinnens om gewoon voor het plezier mee te doen, en op alle drie de onderdelen gewoon zo hard mogelijk te knallen. Het was die avond niet de voorspelde 36 graden heet, maar toch nog rond de 30 °C, de zon brandde echter niet genadeloos, zodat de omstandigheden uiteindelijk nog meevielen.

Het vertrek van de mannelijke solo-atleten was om 17u10, exact 10 minuten later dan de solo- en trio-dames. Bij deze trio’s was er de deelname van de “triatlonvrouwkes”, een ploeg die ik om persoonlijke redenen graag zou inhalen alvorens te finishen.

Het zwemmen ging behoorlijk, zonder al te veel hinder van mijn medezwemmers. Ik zwom lange tijd naast een VET-atleet, die nadien Kurt Raats bleek te zijn. Na een redelijke wissel de fiets op en hopen in een groep met enkele sterke fietsers terecht te komen. De fietsgroep waarin ik verzeilde was echter wat te groot, waardoor er door een vijftal “gewerkt” werd, terwijl de anderen zich beperkten tot volgen. Wat uiteindelijk tot wat lichte wrevel van de werkers leidde. Het tempo stokte echter nooit echt, in de laatste ronde haalden we zelfs de voor ons rijdende groep van een tiental renners nog in, en na 39’ (40,0 km/u) kon ik in een omvangrijke groep de wissel binnenduiken.

Na weer een verdienstelijke schoenenwissel vertrok ik samen met Fili Vermeiren en Koen Van Velthoven voor 6,2 km lopen. Ik probeerde meteen een hoog tempo te lopen, wat mij tot mijn eigen verbazing nog vrij goed lukte ook. Op het mooie loopparkoers en met de welkome, verfrissende douches van de Brechtse brandweer en van enkele lokale bewoners, kon ik mijn tempo van 15 km/u vasthouden en op een 18de plaats, spijtig genoeg 5 seconden na de triatlonvrouwkes, door de finish lopen. Wat later zelfs voldoende bleek om als eerste 40-plusser te worden uitgeroepen.

Met de Voezze “Tarzan” nog enkele Westmalles gedronken en dan met mijn BIR-trofee, die nauwelijks in de autokoffer kon, huiswaarts getogen. Het was een heel geslaagde eerste editie van deze BIRatlon, mij zien ze volgend jaar, als ik gezond mag blijven, zeker terug.

Groeten
P.V.R

Geen opmerkingen:

Een reactie posten